Mersin’in Tarsus ilçesinde hunharca öldürülen Özgecan Aslan cinayeti ilgili Uşaklılar sokağa çıktı. Uşak Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından düzenlenen etkinlikte konuşan Kadın Meclisi Başkanı Nursevim Çalıklı, Özgecan olayında 4 köşe olduğunu söyledi. Uşaklı minibüsçüler de bir minibüsçü tarafından katledilen Özgecan cinayetini protesto etmek için araçlarının önüne siyah kurdele astılar.

Yaklaşık 200 kişilik bir grup Orman İşletme Müdürlüğü önünde toplanarak Tarsus’ta işlenen vahşi cinayeti bir basın açıklaması ile protesto ettiler. Burada basın açıklamasını Uşak Kent Konseyi kadın meclisi başkanı Nursevim Çalıklı okudu. Çalıklı yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Ne acıdır düşünsenize sabah kahvaltısını hazırladığınız, okula gönderdiğiniz yavrunuz akşam eve dönemiyor. Tepkimiz aslında toplumun kendi vicdanındadır. Acımız, Özgecan’ın koruyamamanın acısıdır. Öfkemiz, Özgecan’ı katleden vicdansızın içimizde yetişmesidir.

Özgecan’ın katilinin annesi: O da bir kadın, acılı bir kadın. Bir an duralım ve onun çığlıklarını hissetmeye çalışalım. Diyor ki; hiçbir çocuk katil doğmuyor, saf doğuyor, melek doğuyor. Kimi yanlış ellerde cani oluyor, kimi doğru ellerde Özgecan. Toplumdaki ön yargılar yıkılmadığı, yüceltilmiş erkeklik, sindirilmiş kadınlık düşünceleri olduğu sürece, sen erkeksin yaparsın, aslan oğlum, erkek oğlum diye çocukların egoları yüceltildiği e sen kızsın kes sesini otur yerine şeklinde kız çocukları pasifleştirildiği sürece 3 yaşından 73 yaşına kadar tüm kadınalr tehlike altındadır.

Toplumda namus sadece kadına özgü bir tavırmış olgusu oluşturulmuştur.. Ne yazık ki buda ata erkil, erkek egemen toplumlarda erkeklerin her şeye yapmaya hakkı varmış gibi algılanmıştır. Erkek tecavüz eder, fakat kadın bunu anlatırsa namussuz olur. Benim dinim namusu ve namussuzluğu cinsiyete bağlamamış kadın erkek diye ayırmamıştır. Erkek olmak bir üstünlük değildir.

“Özgecan Olayında dört köşe vardır”

Ulubey Belediye Başkanı, yararlandığı projenin reklamını yapmış! Ulubey Belediye Başkanı, yararlandığı projenin reklamını yapmış!

1.    Köşe: Özgecan’ın annesi, belli ki özgüvenli, sevgi dolu, çocuklarını güzel yetiştirmiş bir anne. Acısına rağmen metanetli olmaya çalışıyor. Keşke kurşunla vursalardı çok acı çekmezdi diyebiliyor.

2.    Köşe: Caninin annesi, “Çocuğumu ben yetiştirmedim. Hap babasıyla birlikteydi” diyor. Yıllarca şiddet görmüş, gidecek yerim yoktu, çocuklarım için işkencelere katlandım. Benim oğlum öyle şey yapmaz dedim. İşin içinde babasının olduğunu duyunca inandım” diyor.

3.    Köşe: Özgecan’ın babası, kızının cenazesinde ayakta zor duruyor. Acıısna rağmen dudaklarından, “Bu olayın Türkiye’ye mal olmasında bir hikmet vardır” sözleri dökülüyor.

4.    Köşe Canin babası: Asıl gerçek suçlu, İslami tabirle belhum hayvandan adi yaratık. Böyle bir suç makinesi onun eseri. Nasıl vicdansız bir baba oğlu bir kızı öldürdüğünü söylediğinde onu cesedi yok etmesinde yardım ediyor.”

 

Daha sonra söz alan Uşak Minibüs ve Toplu Taşıyıcıları Kooperatifi Başkanı İbrahim Çelik ise caninin minibüsçü olduğundan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Çelik, “Biz Uşaklı minibüsçüler olarak bu olayı yapanları lanetliyor ve Özgecan için Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyorum. Biz, Uşaklı minibüsçüler olarak araçlarımıza, bu vahşete tepkimiz araçlarımıza siyah kurdele takarak gösterdik” dedi.

Basın açıklamasının ardından Uşak Belediye binası önüne kadar yürüyen grup, burada sessiz bir şekilde dağıldı.

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim