Uşaklının huzurunu kaçırana polis huzur vermiyor

Uşak’ın merkez ve diğer 5 ilçesinde yaklaşık 500 polisin katılımıyla eş zamanlı gerçekleştirilen uygulamada, 114 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Bunlardan aranan 64 şüpheli ise yakalanarak cezaevine kondu.

İl Emniyet Müdürlüğü terör, narkotik, asayiş, özel harekat, trafik, mali ve organize suçlarla mücadele şube ile ilçe emniyet müdürlükleri ekiplerine bağlı yaklaşık 500 polisin katılımıyla gerçekleştirilen "Huzur -64 uygulamalarının 49. ve 50. adlı uygulamada, 9 bin 868 kişiye Genel Bilgi Tarama (GBT) kontrolü yapıldı.

İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder tarafından koordine edilen uygulamada, çeşitli suçlardan aranan 114 şüpheli yakalandı.

Aramalarda 9 adet ruhsatsız tabanca ve 74 fişek, 13 adet ruhsatsız av tüfeği ve 37 adet av fişeği, 6 adet kurusıkı gaz tabancası ve 17 adet fişek, 10 adet kesici ve delici alet, 3 gram esrar maddesi, 1 adet ecstasy (ekstazi) uyuşturucu uyarıcı hap ele geçirildi.

Uşak Öğretmenevi'nin merkezdeki binası eskisi gibi kullanılmak isteniyor! Uşak Öğretmenevi'nin merkezdeki binası eskisi gibi kullanılmak isteniyor!

Kabahatler kanuna göre ise; sarhoşluktan 25 kişi, rahatsız etmekten 7 kişi, emre aykırı davranıştan 3 kişi, kimlik bildirme kanununa muhalefetten 3 kişi, ruhsatsız faaliyette bulunmaktan 2 kişi, amaç dışı çalışan (kons) bulundurmaktan 1kişi, saat 22:00’den sonra alkol satışı yapmaktan 1kişi ve açıktan alkol sunumu yapmaktan 1 kişi hakkında idari işlem yapıldığı açıklandı.

Trafik güvenliğini sağlamak için durdurulan 4 bin 099 araçta yapılan kontrollerde ; abartılı egzoz ile çevreye rahatsızlık vermekten 31, ehliyetsiz araç kullanmaktan 48, alkollü araç kullanmaktan 24, yüksek sesli müzik dinlemekten 13 olmak üzere kural ihlali yaptığı tespit edilen 735 sürücüye idari para cezası uygulandığı  119 aracın da trafikten men edildiği açıklandı.

 

Editör: TE Bilişim