Sattıkları araçların tahsil edilen bedellerini, ilginç yöntemlerle tekrar tahsil ettikleri iddia edilen zanlılar yakalanarak gözaltına alındı. Zanlılara ait evlerde çok sayıda tahsilâta hazır senetler ele geçirildi.

Çanlı mevkiinde bulunan Oto galericileri sitesinde otomobil satışı yapan Ş.G ve C. S. adlı şahısların sattıkları otomobillerin bedellerini sahte senetler düzenleyerek, ikinci kez tahsil ettikleri yönünde şikâyetlerin artması üzerine, Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Dolandırıcılık Şube Müdürlüğü ekipleri ilgili şahıslara hakkında operasyon düzenleyerek şahısları gözaltına aldı.

İddialara göre; Çanlı Oto galericiler Sitesinde oto alım satımı yapan Ş.G ve C.S isimli şahıslar, önce otomobilleri satıyor, bir miktar peşin aldıktan sonra kalan alacakları için de normal senet düzenliyorlar. Senetlerin günü geldiğinde alacaklarını tahsil eden şahıslar, senetleri borçluya vermiyorlar. Gerçek senetler yerine düzenledikleri sahte senetleri, borçluya vermeden gözünün önünde yırtarak borcun bittiğini söylüyorlardı.

S.G. ve C.S daha sonra, sattıkları araçlar hakkında borcundan dolayı işlem yaptırıp bağlatıyorlar, bedelİ önceden ödenmiş senetleri de yasal yollardan işlem koyup ikinci kez tahsilat yapıyorlardı.

Yine iddialara göre, bundan 10 gün önce aynı yöntemle KOM Şube Müdürü Burhan Akçay’ın bir tanıdığından da aynı yöntemle 51 bin TL tahsil edilmesi üzerine KOM Şube harekete geçerek takibe başladı. Zanlılara ait Dikilitaş ve Aybey Mahallesinde 2 eve yapılan operasyonlarda tahsilâta konmak üzere çok sayıda senet ele geçirildi.

Uşak'ta sahibi yabancı olan 5 ruhsatsız işyeri mühürlendi Uşak'ta sahibi yabancı olan 5 ruhsatsız işyeri mühürlendi

Ş.G ve C.S. nin KOM Şubede ifadelerinin alındıktan sonra savcılığa sevk edilecekleri bilgisine ulaşıldı.

Editör: TE Bilişim