Uşak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı seçimlerini mevcut Başkan Sadettin Öztürk kazandı. Öztürk, 198 delegeden 102 oy alırken, rakibi Atalay Savaş 96 oy aldı.

Uşak Esnaf ve Sanatkar Odaları Birlik Başkanlık seçimleri yapıldı. Kayıtlı 206 delegeden 198 delegenin katıldığı seçimlerde 17 yıldır Birlik Başkanlığı yapan Sadettin Öztürk’ün rakibi Uşak Sarraflar ve Kuyumcular esnaf Odası Başkanı Atalay Savaş oldu. Protokolün ve basının davet edilmediği genel kurula damgasını vuran olay, Uşak Tabak Esnaf ve Dericiler Odası başkanı Ahmet Güral’ın, Öztürk’e yönelttiği suçlamalar damgasını vurdu. Güral, “Öztürk’ü kendi esnaf odasıyla ilgilenmemekle suçlayarak” kınadığını bildirdi.

GÖMLEKLİ KRAVATLI VE ÇİÇEKLİ KARŞILAMA

Genel kurulun yapıldığı salonda, “Anneler Günü” nedeniyle kadın delegelere karanfil ve çeşitli hediyeler verildi.Erkeklere de kravat ve gömlek dağıtıldı. Divan başkanlığına Eşme Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Cıvgın seçildi.

Başkan Adayı Atalay Savaş,  Anneler Günü’nü kutlayarak sözlerine başladı. Atalay, “Adımız bile birlik. Birlik huzur demek, mutluluk demek.  Birlik başkanı olduğum takdirde, Başkanlar Kurulu toplantıları, Uşak’ın toplantıları, Uşak yöneticilerine ve siyasi parti temsilcilerine açık olacaktır. Sayın başkana sordum. “Protokol neden yok?” diye. Bana çağırmadıklarını söyledi. Bu konuda Sayın Başbakanı yadırgadığımı belirtmek isterim. Uşak Belediye Başkanı yeni seçildi. Sayın başkan bize “Esnaf sarayı” sözü vermişti. Bu sözün peşinde olacağız” dedi.

Uşak’ta mevcut Yeni sanayi ve Bir Eylül sanayi sitelerinin artık ihtiyaca cevap vermekten  uzak olduğunu belirten Savaş, “Başkan olduğum takdirde yeni bir sanayi sitesi kurulması için çalışacağım. Uşak’a 3 bin esnaf vara. Bunu ailesi olarak 4  ile çarparsak en az 12 bin kişi eder. Bu büyük bir bir güçtür. Bu gücü hissettirebilirsek, gündem peşinde koşan değil, gündem belirleyen bir güç oluruz.  Türkiye de bir çok konu gündem oluyor. Hala marketler yasası çıkmadı. AB uyum yasaları esnafa zulümdür. Yok çevreyi kirlettin, yok bilmem neyin yok deyip esnafa durmadan ceza yağıyor. Güçlü hedefleriniz varsa bu hedefleri yakalamak için güçlü olmalısınız” diyerek sözlerini tamamladı.

Uşak Müftülüğü'nden emekli Mustafa Vural geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitirdi Uşak Müftülüğü'nden emekli Mustafa Vural geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitirdi

“ÖZTÜRK’E KINAMA”

Başkan Öztürk, “Pamuklu dokumacılar esnafı için 108 dükkandan oluşan modern bir site yapmayı başardık. İnşallah diğer esnafımızda uygun desteklerle özledikleri sitelere kavuşur. Marketler yasası hala çıkmadı. Konfederasyon başkanımız Bakkallar Esnaf odaları federasyonundan gelmesine rağmen onun bile gücü yetmedi. Bu sıkıntı 81ilde var” şeklinde konuştu.

Başna Öztürk konuşmasını tamamladığı anda konuşan Uşak Tabak Esnafları ve Dericiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Güral, “Başkan pamuklu dokumacıların başkanı olarak konuştu. Bizim derdimize hiç değinmedi. Tabaklar esnaf odası üye sayısı düştüğü için kapanmak üzere. Dericilerin büyük olanları Karma OSB’ye taşındı. Küçüklerin derdine bakan yok. Bizde yok oluyoruz. Biizm için hiç bir şey yamayan birlik başkanını kınıyorum dedi.

Daha sonra seçimlere geçildi. 198 delegenin oy kullandığı seçildi.çimlerde, Sadettin Öztürk 102 oy aldı. Atalay savaş 96 oyda kalınca 17 yıllık başkan Öztürk 4 yıl daha birlik başkanı seçildi.

Uşak Esnaf ve Sanatkar Odaları Birlik Yönetimi de şu isimlerden oluştu:

Başkan: Sadettin Öztürk

Yönetim Kurulu Üyeleri: Ahmet Amcaoğlu, Önder Candoğan, Cavit Sarı, Ahmet Kırmaz, Bayram Sargın, Ahmet Çakır

Denetim Kurulu: Kemal Duyar, Necmi Süzgen, Hüseyin Çimen

Disiplin Kurulu: Adil Samancı, Ahmet Uludağ, Haydar Özdemir

 

 

Editör: TE Bilişim