Yalım'ın meclis üyesi adayı Kudret Yörük: Şovu bırakın, emekliye 1000 lira sözünüzü tutun Yalım'ın meclis üyesi adayı Kudret Yörük: Şovu bırakın, emekliye 1000 lira sözünüzü tutun

Uşak’ta bir dönem kayıp broş skandalına ev sahipliği yapan ve kent merkezinde bulunan arkeoloji müzesi yıkıldı.
Çekül ve Uşak Valiliği tarafından yaklaşık 5 yıl önce hizmete açılan ve Uşak tren garında bulunan yeni müzeye taşınılınca, kent merkezindeki arkeoloji müzesi binası boş aldı.
Binada kimsenin bulunmaması ve bölgede trafik bazında tıkanmalara neden olması nedeniyle yıkım kararı verildi. Bina geçtiğimiz günlerde ekipler tarafından kontrollü bir şekilde yıkıldı.
Uzun yıllar Karun Hazinelerine ev sahipliği yapan Uşak Arkeoloji Müzesi binası, dünya genelinde gündem olan kayıp broş skandalına ev sahipliği yapmıştı.
Uşak Arkeoloji Müzesi'nde sergilenen Karun Hazineleri'nin en değerli parçalarından kabul edilen Kanatlı Denizatı Broşu'nun sahtesiyle değiştirilerek çalındığı iddiaları, 2006 yılında gündeme gelmiş ve skandal nedeniyle dönemin müze müdürünün de aralarında bulunduğu 10 kişi tutuklanmış ve sanıklar hesap cezalarına çarptırılmıştı.
Kayıp broş Rusya, Almanya ve ABD’de yoğun bir şekilde aranırken, 2012’de dönemin Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’ın verdiği bilgiyle Almanya’da bulunmuştu. Broş, yapılan bir operasyonla Türkiye’ye geri getirildi ve şu anda Uşak Arkeoloji Müzesinde sergileniyor.

Editör: TE Bilişim