Uşak Öğretmenevi'nin merkezdeki binası eskisi gibi kullanılmak isteniyor! Uşak Öğretmenevi'nin merkezdeki binası eskisi gibi kullanılmak isteniyor!

Bu yıl ilimizde satılacak Ramazan pidesi fiyatları belli oldu. Fırıncılar, geçen yıl 1lira 25 kuruşa sattıkları 250 gram pideyi bu Ramazan ayında 1lira 50 kuruştan satacak. Geçen yıl 2 lira 50 kuruşa satılan çiftli pide ise bu yıl 350 gram olarak üretilecek ve 2 liradan satılacak.

Uşak Fırıncılar ve Unlu Mamul İmalatçıları Esnaf Odası Başkanı Hasan Kurnaz,  geçen yıl kilosu 5 liradan satılan Ramazan pidelerinin bu yıl 6 liradan satılacağını açıkladı. Kurnaz, odasına bağlı esnafın Uşak halkına ucuz ve kaliteli pide yedirmek için çabaladığını, kaçak ve denetimsiz fırınlarda üretilen pidelere halkın itibar etmemesini belirterek, yetkililerden bu tür pide imalatının denetlemelerini istedi.

‘GEÇEN YIL UCUZA SATTIK’

Geçen yıl 5 liradan satılan pide fiyatlarının aslında 6 lira olması gerektiğini, ancak esnafının fedakarlık yaparak 5 liradan sattığını belirten Kurnaz, “Bu yıl artan maliyet fiyatları nedeniyle Ramazan pidesinin kilosunu olması gerektiği gibi 6 liradan satacağız. Zaten Genel Başkanımız Sayın Halil İbrahim balcı da açıkladı. Türkiye genelinde kilosu 6 liranın üzerinde pide satılmayacak. Üyelerimize,  kilogram fiyatını 6 liranın üzerinde olmayacak şekilde yapmalarını duyurduk. Odalarımız esnaf odaları birliğine müracaat ederken pidenin kilogram fiyatı geçen yıl olduğu gibi 6 liranın üzerinde olmayacak kesinlikle. İllerde gram ve fiyat konusunda da farklılık olsa dahi bunu kilogram bazda ele aldığımızda 6 liranın üzerinde olmadığını ama altında olduğunu görebiliriz. Bu bir yıl içerisinde gelen farklara rağmen geçen yıl ile bu yıl arasında aynı fiyatın uygulanmasında fedakarlık gösteren fırıncı esnafımıza teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

‘KORSAN PİDE ÜRETİCİLERİ DENETLENSİN’

Bu yıl Ramazan ayında Uşak’ta pide fiyatları hakkında da bilgi veren Kurnaz, “Geçen yıl 1lira 25 kuruştan sattığımız Ramazan pidesini bu yıl 1 lira 50 kuruştan satacağız. Geçen yıl 500gramı 250 kuruş olan çifli tabir edilen pide yerine 350 gram üretilen pidemizi 2 liradan satışa sunacağız. Pidlerimiz pişkin ve bol susamlı olacak. Özel tabir edilen yumurtalı ve isteğe göre üretilecek pidler ise pazarlığa tabi olacak” şeklinde konuştu.

Uşak’ta merkezde odasına kayıtlı 21 fırında üretim yapıldığını belirten Kurnaz, Köylerdeki kayıtlı üyelerimizle bu rakam 38’e ulaşacaktır. Ancak, Uşak halkına bir uyarım var. Daha ucuza satılan ve korsan üretilen pidelere rağbet etmesinler. Sağlıklarından olabilirler. Bir de yetkililerden sık sık bu korsan üreticileri denetlemesini ve men etmelerini istiyoruz” uyarısında bulundu.

Kurnaz, “Yaklaşan mübarek Ramazan ayının hem esnafımız açısından, hem de milletimiz açısından hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” şeklinde sözlerine son verdi.

Öte yandan kesin olamayan bilgile göre Uşak Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası’nın da bu yıl Ramazan pidelerini 280 ya da 300 gram olarak üretip, dar gelirlilere 1 liradan satacağı yönünde çalışmalar yaptığı bilgisine ulaşıldı.

                                                                             SALİH KILINÇ (ÖZEL HABER)

Editör: TE Bilişim