Uşak'taki İmam Hatip Mezunları: Hanemize tecavüz edilmiştir! Uşak'taki İmam Hatip Mezunları: Hanemize tecavüz edilmiştir!
 Uşak’ın Banaz ilçesi Kızılcasöğüt beldesinde 2010 yılında cezaevinde ölen bir siyasi hükümlüyü anmak isteyen Demokratik Toplum Partisi (DTP) yanlıları ile belde halkı arasında gerginlik yaşandı. 
Uşak’ta 2005 yılında ‘terör örgütü PKK’ya yardım ve yataklık’ suçlamasıyla tutuklanarak İzmir Buca’daki Kırıklar F Tipi Cezaevi’ne konulan ve 2010 yılında cezaevinde geçirdiği rahatsızlık sonucu ölen Mehmet Kılınç’ın ölüm yıl dönümünü anmak için Afyon Kocatepe Üniversitesi ile Uşak Üniversitesi’nden bir grup DTP yanlısı öğrenci, toplanarak Kızılcasöğüt beldesi Sarıçam mesire alanına geldi. Etkinliğe tepki gösteren belde sakinleri ile grup arasında gergin anlar yaşandı. Olayın güvenlik güçlerine bildirilmesi üzerine bölgeye gelen jandarma ekipleri, iki grup arasına barikat ördü. Jandarma yetkilileri belde sakinlerini sakinleştirmeye çalışırken, grup 2 otobüs ile mesire alanından ayrıldı. Belde sakinleri bu sırada otobüslere taşla saldırarak camlarını kırdı. Başına taş isabet ederek yaralanan K.Y. (17) isimli belde sakini ise vatandaşlar tarafından Uşak Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Gencin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, jandarma eşliğinde beldeden çıkarılan grup Uşak’tan ayrıldı.
Editör: TE Bilişim