Yalım'ın meclis üyesi adayı Kudret Yörük: Şovu bırakın, emekliye 1000 lira sözünüzü tutun Yalım'ın meclis üyesi adayı Kudret Yörük: Şovu bırakın, emekliye 1000 lira sözünüzü tutun
Uşak Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan bir araştırmaya göre, 2015 yılının ocak ve şubat aylarına göre 2016 yılının aynı döneminde suç işleme oranlarında büyük düşüşler yaşandı. Ancak, geçen yıl aynı dönemde işlenen cinsel suçlar ve yangın olaylarında artış kaydedildiği görüldü. Genelde ise suç oranlarında yüzde 6.2 azalma olduğu bildirildi.

Uşak Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada 2015 yılının ocak ve şubat ayları ile 2016 yılının ocak ve şubat ayları arasında işlenen suç oranları karşılaştırıldı. Mal varlığına karşı işlenen suçlarda büyük düşüler yaşandığı gözlenirken, sadece güveni kötüye kullanma suçlarında yüzde 14 lük bir artış olduğu gözlendi. Kişiler karşı işlenen suçlarda da düşüşler yaşandı. Ancak cinsel suçlarda yüzde 47 oranında bir artış olduğu tespit edildi. 
Uşak Emniyet Müdürlüğü tarafından suçların azalmasında “Huzur 64” uygulamalarının etkili olduğu tespiti yapılarak, şu açıklamalara yer verildi:

Asayiş Olayları Açısından 2 yılın ilk 2 Aylık Mukayesesi

“ASAYİŞ OLAYLARINI DESTEĞİNİZLE AZALTTIK ”

“Emniyet Müdürlüğü olarak, Huzur-64 uygulamaları ile sizlerin huzur ve güvenliğini tehdit edebilecek tüm suçlara karşı başta Asayiş Şube Müdürlüğü olmak üzere Emniyet Müdürlüğümüze bağlı tüm birimlerimizin özverili çalışmaları, koordineli ve kararlı bir şekilde devam etmektedir. Bu çalışmaların sonucu olarak ilimizde 2016 yılının ilk 2 ayında meydana gelen Asayiş olayları geçen yılın aynı dönemiyle mukayese edildiğinde;
Malvarlığına Karşı Suçlardan;
Hırsızlık Olaylarında (Evden, İşyerinden, Otodan) % - 33.9,
Bisiklet ve Motosiklet Hırsızlık Olaylarında % - 26.3,
Dolandırıcılık Olaylarında % - 23.3 oranında azalma,
Güveni Kötüye Kullanma Olaylarında % 14.3 oranında artış,
Kişilere Karşı Suçlardan;
 Kasten Yaralama Olaylarında % - 7.8,
 Kişilerin Huzur ve Sükununu Bozma Olaylarında % - 35.5 oranında azalma,
 Cinsel Suçlarda  % 47.1 oranında artış, 
Millete ve Topluma Karşı İşlenen Suçlardan;
Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokma Olaylarında % - 12.5,
Kolluk Kuvvetlerine Direnme Olaylarında % - 78.6 oranında azalma,
Takibi Gerektiren Suçlardan;
Şüpheli Ölüm Olaylarında % - 33.3 oranında azalma,
İş Kazası Olaylarında % 65.5,
Kayıp Şahıs Olaylarında % 2.6,
Yangın Olaylarında % 80 oranında artış olduğu anlaşılmıştır.
İlimiz genelinde meydana gelen toplam Asayiş olaylarında ise 2015 yılına göre % - 6.2 oranında bir azalma gözlemlenmektedir.”

Editör: TE Bilişim