Uşak'ta bayram boyunca kesinti yapmayan OEDAŞ, bu mahallelerde elektrik kesintisi uygulayacak Uşak'ta bayram boyunca kesinti yapmayan OEDAŞ, bu mahallelerde elektrik kesintisi uygulayacak
UŞAK PORT // Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, kentteki yol yapım çalışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Uşak’ta şehiriçi trafiği rahatlamak için  stadyum ve otogar kavşaklarına birer battı çıktı yapacağız. Aynı zamanda Dikilitaş ve 40 metrelik yolu araç trafiği açısından bir birine bağlayacak köprülü kavşak için 14 Mayıs 2015 Perşembe günü ihale yapılacak” dedi.  Başkan Cahan, yeni asfaltlama ve yol onarım makineleri alındığını ifade ederek, “İlimizin en önemli problemlerinden birisi trafik. Şimdiye kadar bozuk yollar el yordamıyla yama yapılıyordu ve bu tip pansuman tedbirler kısa sürede etkisini yitiriyordu. Yeni bir asfalt yama aracı satın aldık ve bu sayede yollarımızın kullanım ömrü uzayacak” diye konuştu. 

DİKİLİTAŞ VE 40 METRELİK YOL KESTİRMEDEN BAĞLANACAK
Uşak’ta şehiriçi trafiğe çözüm için yeni formüller geliştirdiklerini dile getiren Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, havaların ısınmasıyla yol çalışmalarına ağırlık verdiklerini ifade etti. Kent merkezindeki bozuk yolların onarımının başlatıldığını kaydeden Başkan Cahan, Şehit Mehmet Bozkuş Köprülü Kavşağı’ndaki çalışmaları yerinde inceledi. Burada kentteki trafiğin rahatlaması için yapılacak projelerle ilgili projelerle ilgili gazetecilere açıklama yapan Başkan Nurullah Cahan, Stadyum ve Dikilitaş kavşaklarına battı çıktı yapılması için Karayolları Bölge Müdürlüğü ekiplerinin gerekli incelemeleri yaptığını söyledi. Battı çıktıların yapılmasıyla şehir içi trafiğin ciddi ölçüde rahatlayacağını belirten Nurullah Cahan, özellikle sabah ve akşam saatlerindeki yoğunluğun hissedilmeyeceğini kaydetti. Aynı yol güzergahında Dikilitaş kavşağına üst geçit yapılacağını söyleyen Başkan Nurullah Cahan, “Üst geçit projemiz ile Dikilitaş ve 40 Metrelik yollu bir birine bağlayacağız. Böylelikle vatandaşımız iki nokta arasında daha kısa sürede ve kolay bir şekilde ulaşımı sağlayacak. Üst geçit için 14 Mayıs 2015 Perşembe günü ihale yapacağız ve Allah’ın izni ile en kısa sürede yapım çalışmasına başlayacağız” diye konuştu. 



Kentteki bozuk yolların onarımı için yeni araçlar satın aldıklarını söyleyen Nurullah Cahan, “Yollar bakım ve onarım çalışmalarına havaların ısınmasıyla başladık. Daha önceki dönemlerde yollardaki bozulmalarla ilgili onarım faaliyetleri el yordamıyla yapılıyordu. Şu anda UTAŞ kanalıyla yeni ekipmanlar satın aldık. Yollardaki bozulmaları onaracak yeni bir robot satın aldık. Asfalttaki yarıklıkları, tamir edecek ve sıfır hale getirecek ekipmanlarımızla, yollarımızın kullanım ömrü uzayacak. Ayrıca kazıyıcı ve sıfırdan asfaltlayıcı ekipmanlar da edindik” şeklinde konuştu. Başkan Cahan, kent merkezini çevreleyen ana yollarla ilgili çalışmaların da devam ettiğini sözlerine ekleyerek, “Çokozlar tarafından geçecek olan 40 metrelik yolda köprü yapıyoruz. Yol üstündeki kamulaştırma yapılmayı bekleyen 2 bina kaldı. Kamulaştırma çalışması tamamlandığında hızlı bir şekilde 40 metrelik yolu tamamlayacağız” ifadesini kullandı. 



FOTOĞRAF: UŞAK BELEDİYESİ'NİN UTAŞ KANALIYLA YENİ ALDIĞI AFSALT YAMA ROBOTLARI... 

Editör: TE Bilişim