UŞAK’TA KADINLAR GÜNÜ KARANFİLLERLE KUTLANDI

Uşak'ta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Uşak’ta çeşitli etkinlikler düzenlendi. Uşak Valiliği ve Belediyesi ile sivil toplum örgütleri tarafından düzenlenen etkinlikler Uşak Belediyesi önünde ellerlinde karanfillerle kadınların yürüyüşü ile başladı. Daha sonar AKM’de film gösterimi ve el işi sergisi ile sürdü.

Valilik ve belediye tarafından organize edilen yürüyüş, belediye binası önünde başladı. Kent meydanına gelen grup adına konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Görevlisi Sosyolog Tuğba Boz, 8 Mart gününün kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olma mücadelesinin başlangıcı olduğunu söyledi.

Kadınların toplumda hak ettiği yeri alması gerektiğini ifade eden Boz, toplumun temelinin aile olduğunu ailenin temelinin ise kadın olduğunu belirtti.

8 KADIN 8 HAYAT

8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle Uşak Valiliği ve Uşak Belediyesince ortaklaşa çeşitli etkinlikler düzenlendi. Etkinlikler çerçevesinde Atatürk Kültür Merkezinde “8 Mart, 8 Kadın. 8 Hayat” konulu program gerçekleştirildi.

Programa Uşak Valisi Ahmet Okur ve eşi Hatice Nur Okur, Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve eşi Halime Cahan, Vali Yardımcısı Sait Topoğlu, protokol üyeleri ve kadınlar katıldı.

Program öncesi çeşitli kurslarda bayanlar tarafından hazırlanan el işi ürünleri sergisini açan Vali Ahmet Okur ve eşi Hatice Nur Okur stantları gezerek ürünler ile ilgili bilgi aldı.

Sergi açılışının ardından “8 Mart, 8 Kadın. 8 Hayat” konulu programa katılan Vali Ahmet Okur, çeşitli kategorilerde seçilen yılın kadınlarına ödüllerini eşi Hatice Nur Okur ve protokol üyeleri ile birlikte vererek hatıra fotoğrafı çektirdi.

VALİ OKUR; “AİLE KADINSIZ OLMAZ”

Ödül töreninin ardından konuşan Vali Ahmet Okur, ailenin birlik ve beraberliğini, gelecek nesillerin yetiştirilmesini sağlamakta kadınlara önemli roller düştüğünü ifade etti.

Uşak'ın en değerli yeri olarak görülen Bölme ve Elmacık'ta arsası olanlar yandı! Beş para etmiyor! Uşak'ın en değerli yeri olarak görülen Bölme ve Elmacık'ta arsası olanlar yandı! Beş para etmiyor!

Ailenin toplumun temel taşı olduğuna dikkat çeken Vali Okur, “Aile kadınsız olmaz. İçersinde hanımı olmayan bir evin baki olması, huzurlu olması mümkün değildir. Aile bütünlüğüne büyük önem veriyoruz.  Valilik ve Uşak Belediyesi olarak aile bütünlüğünün korunmasına ve ailenin ayakta durması için büyük gayret sarf ediyoruz. Yaşadıkları sıkıntılara, huzursuzluklara rağmen ailesini bırakmayan, aile bütünlüğünün korumaya devam eden annelerimizin ve hanımlarımızın önlerinde saygıyla eğiliyorum.  Ailesi sağlam olmayan toplumların huzuru ve refahı olmaz. Kadınlarımız evlerinde huzurlu değilse ailede huzursuzdur. İlimizde ulaşamadığımız kimsesiz, ihtiyacı olan ve yardıma muhtaç kadınımız var ise bizlere haber verilmesini istiyoruz. Bizleri eğiten ve şahsiyet kazandıran başta şehit annelerimiz olmak üzere tüm fedakâr kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Gününü” kutluyor” dedi.

.

 

Editör: TE Bilişim