Uşak’ın en işlek caddesinde bulunan cep telefonu mağazasını soyanlar yakalandı. Hırsızlık olayına karışan E. U. Adlı şahsın daha önce aynı mağazada bir süre çalıştığı öğrenildi. Uşak’ın en işlek caddesi olan İsmetpaşa Caddesi üzerinde bulunan bir cep telefonu mağazasını 5 gün önce soyduğu öne sürülen şahıslar yakalandı. Şahıslardan E.U. ‘nın aynı mağazada kısa bir süre öncesine kadar çalıştığı tespit edildi. 30 Aralık Salı günü Uşak’ta sabaha karşı soyulan cep telefonu mağazasından piyasa değeri 60 bin TL değerinde telefonu alarak kayıplara karışan 3 şahıs, polisin uzun süren çalışması sonucu yakayı ele verdi.

Uşak Belediye Başkan yardımcılarına görevleri verildi! Şanlı, zabıta ve mezarlıklara da bakacak! Uşak Belediye Başkan yardımcılarına görevleri verildi! Şanlı, zabıta ve mezarlıklara da bakacak!

8 Ekip 5 gün boyunca 24 saat çalıştı

Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, konu ile ilgili 8 kişilik bir ekip kurarak 5 gün boyunca olayla ilgili her gün 24 saat çalıştı. İşyerinin camlarının kırılması ile gerçekleşen hırsızlık olayını araştırmaya başlayan ekipler, bölgedeki 40’dan fazla işyerinde bulunan güvenlik kamerasını ve mobese kamera görüntülerini 60 saat boyunca incelediler. Bu çalışma sonucu, camları dışarıdan kırarak içeri giren şahsın, F.M. adlı kişi olduğunu belirlediler. Mahkeme kararıyla F.M. nin ikamet ettiği evde yapılan aramada, soygun ile ilgili delillere ulaşıldı. Araştırmayı derinleştiren ekipler, olaya karışan iki isme daha ulaştı.

Üzerlerinde cep telefonlarıyla yakalandılar

Aynı işyerinde kısa bir süre öncesine kadar çalışan Erhan U. (23) ve resmi nikâhlı A. U. (19) adlı şahısların soygun sabahı Uşak’tan ayrılarak İstanbul’a gittiğini tahmin eden araştırma ekipleri, şahısların Uşak’a gelecekleri bilgisine ulaştı. A.U. ve E.U.nun 3 Ocak günü İstanbul’dan Uşak’a geleceği bilgisi üzerine Uşak Otobüs terminalinde tertibat alan polis A.U. ve E.U.’yu kıskıvrak yakaladı. Karı, kocanın üzerinde yapılan aramada, 48 adet farklı marka ve model cep telefonu ve şarj aleti, 1 adet tablet ve İstanbul da sattığı tahmin edilen 5 adet cep telefonunun bedeli olan 3 bin 100 TL para ele geçirildi. Adı soyguna karışan 3 şahsın gözaltına alındığı ve olayla iligil soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Editör: TE Bilişim