İstanbul’da yaşanan ve 10 işçinin yaşamını yitirdiği asansör faciasından sonra, Uşak’taki asansörleri mercek altına aldık. Uşak’taki asansörlerin güvenlik durumları hiç de iç açıcı görünmüyor. Uşak’ta bilinen bin 600 asansörden 200’ünün hiç bakıma girmediği tespit edilirken, bakıma giren bin 400 asansörün yüzde 40’ı da “Kırmızı etiketli” yani insan taşıması tehlikeli kabul edilen asansörlerden.

SALİH KILINÇ (ÖZEL HABER)

Üç gün önce, İstanbul Mecidiyeköy'de yıkılan Ali Sami Yen Stadı'nın arazisine yapılan Torunlar GYO'ya ait rezidansın inşaat asansörü 32. kattan zemine çakıldı. Kazada 10 işçi hayatını kaybetti, 8 kişi gözaltına alındı.

Bu üzücü olay üzerine Uşak’taki asansörleri mercek altına aldık. Makine Mühendisleri Odası Uşak İl Temsilciliğinden aldığımız rakamlar, Uşak’taki asansörlerin güvenliği konusunda ürküten bir tabloyu gözler önüne serdi.

Uşak’ta bilinen bin 600 civarında asansör var. Ancak, bu asansörlerden sadece bin 400 asansör, Makine Mühendisleri Odası Uşak İl Temsilciliği tarafından güvenlik açısından kontrole tabi tutulmuş. 200 asansörün durumu hakkında hiçbir kayıt yok. Kontrol edilen bin 400 asansörün yüzde 40’ı (Bu da 540 asansör demektir) kırmızı etiketli asansör kapsamına giriyor. Yani, bir başka deyişle, can güvenliği açısından kullanılması sakıncalı asansörler.

“KIRMIZI TEHLİKE”

Türkiye genelinde kullanılan yaklaşık 350 bin asansörden kontrol edilebilenlerin yüzde 72'sinin kullanılması yasak olan "kırmızı etiketli" olduğu da öğrenildi.

Makine Mühendisleri Odası Uşak İl Temsilcisi Makine Mühendisi Ozan Bayık, yaptığı açıklamada, asansörlerin 2008 yılında çıkan bakım ve işletme yönetmeliğine göre kontrolden geçirildiğini, bu yönetmeliğin de 2013'te tekrar revize edildiğini söyledi.  Kontrolleri A tipi muayene kuruluşlarının gerçekleştirdiğini belirten Bayık, yapılan denetim ve kontrollerin ardından hazırlanan rapor doğrultusunda asansörlere kırmızı, sarı ve yeşil etiketlerin yapıştırıldığını, bunun amacının vatandaşları bilinçlendirmek olduğunu ifade etti.

Yeşil etiket yapıştırılan asansörün güvenli bir şekilde kullanılabileceğini gösterdiğini dile getiren Bayık şu ifadeleri kullandı:

"Yeşil etiket vurulmuş bir asansör teknik olarak uygunsuzluğu olmayan bir asansördür. Tamamen uygun ve rahatlıkla kullanılabilir bir asansör. Sarı etiket vurulmuş asansör, raporunda kullanılmasına mani olmayan bir kısım eksiklerin olduğunu gösterir. Kırmızı etiketli asansörlerin en kısa zamanda bina yöneticileri tarafından tadilattan geçirilmesi ve bu sırada da kesinlikle kullanılmaması gerekir. Eğer, bina yöneticiniz buna uymuyorsa vatandaş olarak kendiniz uyarın. Yine devam Ediyorsa belediyeye ya da Bilim Sanayi Teknoloji İl Müdürlüklerine şikayetlerinizi iletin."


Asansörlerin yüzde 40’ı kırmızı etiketli

Asansör denetimlerinin pek parlak bur durum arz etmediğini vurgulayan Bayık, "Oda olarak yaptığımız kontrollere göre, Uşak ilinde kontrol edilen asansörlerin yüzde 40’ı kırmızı etiketli. Yani, kullanılmaması gereken asansörler. Ama bilinçsizlik ve eğitimsizlik nedeniyle halen kullanılıyor. Vatandaşlar da bu konuda çok bilinçli olmadığı için bu kırmızı etiketli asansörlere maalesef biniyorlar ve kullanıyorlar. Bunlar tamamen can ve mal güvenliğine zarar verici tehlikeli asansörler" diye konuştu.

Asansörde hiç etiket yoksa?

Uşak otogarında şehiriçi servisler bir türlü konmadı! Vatandaş gece eve giderken korkuyor! Uşak otogarında şehiriçi servisler bir türlü konmadı! Vatandaş gece eve giderken korkuyor!

Vatandaşların, kullandıkları asansörlerde yeşil, sarı veya kırmızı etiket olup olmadığını kontrol etmeleri gerektiğini vurgulayan Bayık, "Eğer asansörde hiç etiket yoksa, A tipi muayene kuruluşu size hiç gelmemiş demektir. Belediyeye veya Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne müracaat edip asansörünüzün kontrol edilmesini istediğinizi bir dilekçe ile beyan edebilirsiniz" diye konuştu.  

Editör: TE Bilişim