Yalım'ın meclis üyesi adayı Kudret Yörük: Şovu bırakın, emekliye 1000 lira sözünüzü tutun Yalım'ın meclis üyesi adayı Kudret Yörük: Şovu bırakın, emekliye 1000 lira sözünüzü tutun
 Uşak Belediyesi'nin 24 Ekim 2014 ve 30 Ekim 2014 tarihleri arasında düzenleyeceği Cumhuriyetin Aydınlığında Sanat Festivali'ne katılacak sanatçılar ile Atatürk Kültür Merkezi’nde bir toplantı düzenlendi. 
İlk defa Uluslar arası düzeyde yapılacak festival ile ilgili sanatçılara Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nde görevli Doğukan Alsay programlar hakkında bilgiler verdi. Kent içinden yerel sanatçıların ağırlıklı olarak bulunduğu toplantıda sanatın daha çok sevdirilmesi ve yapılacaklar hakkında hem fikir olundu. Konu hakkında bilgi veren Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan kentte sanatı sevdirmek adına bütün imkanlarını seferber ettiklerini belirtirken yapılacak festivalin artık uluslar arası bir festival hüviyetine büründüğü ve yurt dışından sanatçıların da katıldığına işaret etti. Uşak'ta sanatın bu tür organizasyonlar ve daha iyi noktalara geleceğini bildiren Cahan," Belediyemiz sanat için bütün imkanlarını seferber etmekle birlikte kentte her kesimden herkesin sanatı sevmesini hedeflemektedir. Bunun için sanat organizasyonlarına büyük değer vermekteyiz. Vatandaşlarımızın da bu tür etkinliklere katılarak sanatı yeni nesillere sevdirmesi asli hedefimizdir" dedi. Sanatın sevildiği ve yaşatıldığı kentlerin her yönü ile ilerlediğinin altını çizen Cahan, bu nedenle farklı birçok sanat dalını kente empoze etmek istediklerine dikkat çekti. Bu tür etkinliklerde yerel sanatçıların da yer bulduğuna vurgu yapan Cahan, “Kentte sanatın sevilmesi bizler için her zaman kazanım olacaktır. Sanatın ilimizde yaşayan hemşehrilerimiz ve öğrencilerimizin sevmesinde yerel sanatçıların da etkisi söz konusudur. Bu düşünceler ile yerel sanatçılarımızın da etkinliklerimiz de sahne almasını hedeflemekteyiz. Bu yıl Japonya, Rusya ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden de sanatçılar gelecek. 140 sanatçının bulunacağı etkinlikte yerel sanatçılarımız da kendilerini geliştirme imkanına sahip olacak. Bu bakımdan festivalimiz büyük önem arz etmektedir. Belediye olarak sanata desteğimiz sürecek” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim