UŞAK’TA ŞARTLI ISINMA

Uşak İl Mahalli Çevre Kurulu, kentimizde ısı 15 derece altına düşerse, soba ve kaloriferlerin yakılması kararı aldı. Ancak işyerlerinde sıcaklık 18, evlerde 20 dereceyi geçmemesi şart ile ısınma sağlanabilecek.

Uşak otogarında şehiriçi servisler bir türlü konmadı! Vatandaş gece eve giderken korkuyor! Uşak otogarında şehiriçi servisler bir türlü konmadı! Vatandaş gece eve giderken korkuyor!

 Havaların soğuması nedeniyle Uşak’ta kalorifer ve sobalar yakılmaya başlanacak. Uşak İl Mahalli Çevre Kurulu, Uşak’ta kalorifer ve sobaların ısı 15 derecenin altına düştüğü takdirde gece ve gündüz yakılması yönünde karar aldı. Bu karara göre işyerlerinde bina sıcaklığı ortalama 18 derece, evlerde 20 dereceyi aşmayacak şekilde ısınma yapılabilinecek. Ayrıca, kalorifer kazanı yakma saatleri 05:00-06:00, 15:00-16:00 ve 20:00-22:00 olarak belirlendi.

YAKMALAR KONTROLLÜ GERÇEKLEŞECEK

Konu ile ilgili Uşak Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İlimizin mevsim ve meteorolojik şartlarından kaynaklanan ve dış ortam sıcaklığının zaman zaman 15 derecenin altına düşmesi sebebiyle soba ve kaloriferlerin yakılması durumuna ilişkin kamuoyunun bilgilendirilmesine ihtiyaç duyulmuştur.

Isınmadan kaynaklanan hava kirliliğinin engellenmesi amacıyla;  Isınmadan Kaynaklanan Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği ve İlimiz Mahalli Çevre Kurulu kararına istinaden ilimizde soba ve kalorifer yakma şartları aşağıda belirtilmiştir.

Buna göre; İlimizde, dış ortam sıcaklığı gece ve gündüz 15 derecenin üzerinde olduğu günlerde soba ve kalorifer yakılmayacaktır.

Dış ortam sıcaklığı gece ve gündüz 15 derecenin altına düştüğü takdirde soba ve kaloriferler, işyerlerinde bina ortalama sıcaklığı 18 derece, konutlarda ise 20 dereceden yukarıda olmayacak şekilde yakılabilecektir

KURAL DIŞI YAKANLARA CEZA

İl merkezinde ve merkeze yakın yerleşim yerlerinde resmi kurum ve kuruluşlar dahil (hastane, öğretim kurumları, kreşler vb. hariç) kış sezonunda (Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat Mart ayları) kalorifer kazanı yakma saatleri 05:00-06:00, 15:00-16:00 ve 20:00-22:00 olarak belirlenmiştir. Belirtilen saatler arasında kalorifer kazanlarına kömür ilave edilerek yakılabilecektir.

Bu saatler dışında kalorifer kazanlarına kömür ilave edilerek yakılması yasak olup, bu hususlarda resmi kurum amirleri ve apartman yöneticileri bizzat sorumludur.

Bununla birlikte; Kalorifer tesisatlarının yalıtımlarının yapılarak ısı kayıplarının önlenmesi, tüm ısıtma tesisatının bakımı ve temizliğinin yapılması, kazan dairelerinin yeterince havalandırılması, satışına izin verilen yakıtların kullanılarak kazanların yetki belgesi bulunan kişilerce ve talimatlara uygun olarak işletilmesi, ayrıca bacaların periyodik temizliğinin yaptırılması vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından önem taşımaktadır.

Uygulama ile ilgili kontroller yetki devri yapılan Belediyeler ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecektir.”

 

 

 

Editör: TE Bilişim