Uşak'taki 65 yaş ve üstü vatandaşların şehir içi ulaşımdan ücretsiz yararlanmaları için yeni bir uygulama başlatıldı.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, 65 yaş ve üstü vatandaşlara özel kartlar çıkarılacağını belirterek, "Kart 64 mahkeme tarafından iptal edilmiş ve belli bir süre tartışmalara yol açmıştı. Özellikle 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın mağduriyetleriyle ilgili çok fazla talep geldi. Belediye olarak, söz konusu yaş grubuna yönelik özel bir kart hazırladık ve kuruma başvuru yapanlar, bu imkandan yararlanacak. Kart almaya hak kazanan 65 yaş ve üstü vatandaşlarımız, bundan sonra şehir içi ulaşımdan ücretsiz olarak yararlanabilecek" dedi.

Kart almak için nüfus cüzdanı ve güncel fotoğrafın yeterli olacağını dile getiren Başkan Cahan, “Yaşlılarımız bizim başımızın tacı ve onlara yönelik pozitif ayrımcılığı her zaman yerine getireceğiz” ifadesini kullandı.

Kentin ulaşımda bölgedeki en ucuz şehir olduğunu ifade eden Nurullah Cahan, “Komşu illerimizde zaman zaman ulaşım fiyatlarına gelen zamlar nedeniyle, örnek gösterildiğimizi fark ettik. Vatandaşımıza ekonomik anlamda yarar sağlamak için bütün imkanlarımızı kullanacağız” diye konuştu. 

Uşak Öğretmenevi'nin merkezdeki binası eskisi gibi kullanılmak isteniyor! Uşak Öğretmenevi'nin merkezdeki binası eskisi gibi kullanılmak isteniyor!





Editör: TE Bilişim