Yalım'ın meclis üyesi adayı Kudret Yörük: Şovu bırakın, emekliye 1000 lira sözünüzü tutun Yalım'ın meclis üyesi adayı Kudret Yörük: Şovu bırakın, emekliye 1000 lira sözünüzü tutun
 Uşak’ta faaliyet gösteren yerel bir market zincirinde kasiyerlik yapan genç bir bayan, kıyma makinesine kaptırdığı sağ elini kaybetti. Yerel bir süpermarket zincirinde gerçekleşen olay, önceki gece meydana geldi. Gece geç saatlere kadar müşterilerine hizmet veren marketin kasabı, akşam saat 9 sıralarında, ayrıldı ve bir süre sonra gelen bir müşteri kıyma almak istedi. Hazırda kıyma kalmadığı için kasiyerlik yapan G.E.S. isimli genç kız, müşteriye yardımcı olmak için makinenin başına geçti. Kıyma çekmek isterken sağ elini makineye kaptıran G.E.S.’nin sağ eli tamamen koptu. Makineyi kapatan müşteri, talihsiz genç kızın kolunu son anda kurtarırken, kan içinde kalan G.E.S., Uşak Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. G.E.S. tedavi altına alınırken, yetkililer, olayla ilgili soruşturma başlattı. 

FAZLA KAR UĞRUNA ÇALIŞANLAR GECE GEÇ SAATLERE KADAR ÇALIŞTIRILMAMALI

Yaşanan olay süper marketlerin gece geç saatlere kadar hizmet vermemesi gerektiğini ortaya koydu. Personelin gece geç saatlere kadar çalıştırılması, sadece yerel ölçekte hizmet veren marketler için geçerli. Türkiye'nin bir çok kentinde faaliyet gösteren diğer marketlerde ise çalışma saatleri saat 9 ile akşam 21 arasında oluyor. Yaygın bazda faaliyet gösteren marketlerde çalışanların dinlenme saatleri ayarlanıyor ve fazla mesaileri kurumlar tarafından ödeniyor. Söz konusu uygulamanın yerel ölçekte de hayat bulması isteniyor. 
Editör: TE Bilişim