Ankara'daki patlama sonrası Uşak’ta teröre lanet mesajları yağdı. Kızılay Güvenpark'ta akşam saatlerinde meydana gelen patlama sonrası çok sayıda sivil kişi hayatını kaybetti. Kanlı saldırı sonrası Uşak’tan teröre lanet mesajları yağdı. Eğitim Sen Uşak Şube Başkanı ve KESK il Temsilcisi Burak Yavaş, 15 mart 2016 Salı günü saat 18:00 de “Terörü lanetlemek için Uşak’ta büyük bir yürüyüş düzenleyecklerini açıkladı.

Ankara'da meydana gelen patlama, tüm ülkeyi yasa boğarken, birçok kesimden saldırıya tepki geldi. Başta Uşak Valisi Ahmet Okur, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, sivil toplum örgütleri sosyal medya ve internet siteleri aracılığıyla başsağlığı dileyerek teröre lanet etti.

İşte Uşak yöneticileri ve sivil toplum örgütlerinin önde gelen isimlerinin terörü lanetleyen mesajları:

Ahmet Okur (Uşak Valisi):

“Lanet üstüne lanet, şehitlerimize rahmet yaralılarımıza şifa için dua ediyorum. Rabbim elini kötülüğe ve lanet nefrete uzatanları kahretsin.”

Nurullah Cahan (Uşak Belediye Başkanı)

“Terörün her türlüsüne ve alet olanlara lanet olsun. Ankara’da kahpece saldıran hainler milletimizi ve ülkemizi bir kez daha hedef almıştır. Yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyor, yaşamını yitiren kardeşlerimize Allah (CC) ‘tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum.. Rabbim ülkemiz için ve milletimiz üzerine haince plan yapan kalleşleri kahhar ismi şerifiyle kahr-u perişan eylesin.”

SERVET KUŞ (AK PARTİ UŞAK İL BAŞKANI)

AK Parti Uşak İl Başkanı Servet Kuş, Ankara’da meydana gelen terör saldırısıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Masum insanların canına kast eden bu hainleri, ne Cenabı Allah ne de Türk milleti affedecektir” dedi. Son dönemlerde meydana gelen terör saldırılarının Türk milletini korkutmak için organize edildiğini ifade eden Servet Kuş, “Bu hainler şunu asla unutmasınlar, milletimiz Kurtuluş Savaşı’nda, dönemin süper güçlerinden dahi korkmadı ve bu cennet vatanı canı pahasına korudu. O dönemde ülkemiz üzerinde emeli olan dış güçlerin desteklediği terör örgütlerine de gerekli cevap elbet verilecektir. Masum insanların canına kıyanlar tarihten bugüne hep lanetlenmiştir ve asla amacına ulaşamamıştır. Bölücü terör örgütü de Türk milletinin yürekli duruşu ve devletimizin kararlılığıyla, tarihteki kara sayfalarda yerini alacaktır. Şahsım ve partim adına, Ankara’da meydana gelen insanlık dışı terör saldırısını kınıyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa ve büyük Türk milletine başsağlığı diliyorum” dedi. 

Özkan Yalım (CHP Uşak Milletvekili)

“Yine insanlık düşmanı terör örgütleri sahnede ve yine ülkemizin kalbinde kanlı bir Pazar yaşandı. Ulusça çok kötü zamanlar yaşıyoruz. Şu ana kadar saldırıyı üstlenen bir terör örgütü olmadı. Bir netlik yok. Kanımca bu kanlı saldırının arkasında ya PKK vardır ya da IŞID. Ülkemizde son 6 ay içerisinde 500’ü aşkın sadece sivil insanımızı teröre şehit verdik. Avrupa ülkelerinde bu durum yaşandığında, İç İşleri Adalet Bakanları veya istihbarat şefleri istifa eder. Umarım, Türkiye’yi yönetenler de bu davranışları örnek alıp istifa eder. Ülkeyi bu hale getiren İçişleri bakanı Efgan Ala ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan derhal istifa etmeli ve 500’aşkın terör şehidimizin sorumluluğunu üstlerine almalıdır. Saldırıda yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.”

Sadettin Öztürk (Uşak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı)

, “Uşaklı esnaf ve sanatkârlar olarak, alçak saldırıyı nefretle kınıyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve ülkemize başsağlığı diliyoruz.”

Nasıf Uyar (Uşak Rota Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı)

 “İnsan yaşasa bile, acıdan ve üzüntüden ölünen bir ülke olduk. Terörün teröristtin ve terör devletlerinin dini milleti vicdani ahlakı insanlığı insan hakkı olmaz. Olmuyor da. Ama acıyı çeken milletimiz. Gelinen nokta maalesef bu. Allah milletimize devletimize insanlarımıza yardim etsin. Milletimiz birlik olma bütünlük içinde davranma gününe gelmiştir. Yaralılara acil şifalar, yaşamını yitiren yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.”

Salih Kılınç (Uşak Gazeteciler Derneği Başkanı)

“Ankara da büyük patlama yaşandı. Bütün yaralılara Allahtan şifalar diliyorum. Hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet yakınlarına sabır diliyorum. Bu eylemi yapan vatan haini, kansız vatansız insan olamayan yaratıkların Allah cezasını versin. Türkiye’nin başı sağ olsun. Bu hain saldırıda 34 vatandaşımızı kaybetmemiz yüreklerimizi dağladı. İnsanımızın yaşam özgürlüğünü elinden alan bu terör saldırılarını lanetliyor, yaralılara acil şifalar, yaşamını yitiren vatandaşlarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum.

Uşak'taki İmam Hatip Mezunları: Hanemize tecavüz edilmiştir! Uşak'taki İmam Hatip Mezunları: Hanemize tecavüz edilmiştir!

Osman Savaş (Büro Memur Sen Uşak Şube Başkanı)

 “Ankara'da, Devletimizin kalbinde yapılan hain eylemi lanetliyorum. Şehitlerimize Yüce Allah'ımızdan rahmet diliyor, yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum. Milletimizin başı sağ olsun.”

Doç. Dr. Murat Öntuğ (Uşak Tanıtım ve Kültür Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı)

 “Dün Ankara'da yaşanan hain terör saldırısında düzenlenen bombalı pusuda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize baş sağlığı dilerim. Yaralılara acil şifalar. Bu hain ve şerefsiz saldırıları gerçekleştiren PKK/YPG ile bunların destekçileri ve yandaşları Kahrolun. Türk Milleti size en güzel cevabı verecektir.”

Ali Karaoba (CHP Uşak İl Başkanı)

Ankara’da bu kaçıncı terör saldırısı? Bunu ve tüm terör saldırısını lanetliyorum. Terör saldırısını gerçekleştirenler ve saldırının arkasındaki karanlık güçler, milletimizin dayanışma ve birlik duygusunu aşamayacak; Türkiye Cumhuriyetimiz ve tüm vatandaşlarımız, bu hain saldırıyla ulaşılmak istenen hedefin karşısında kararlılıkla duracaktır. Cumhuriyetimizin başkenti Ankara’nın merkezinde gerçekleşen terör saldırısının, tüm detaylarıyla aydınlatılması konusunda, kurumlarımızın üstlerine düşen görevi titizlikle yerine getireceklerine duyduğum inancı vurguluyor, bu alçak saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Terör şehitlerimizin ailelerine, sevenlerine ve tüm milletimize başsağlığı dileklerimi iletiyorum.”

Mehmet Altay (AK Parti Uşak Milletvekili)

Sözün bittiği yerdeyiz. Türkiye’nin birliğine ve dirliğine yapılan ve tamamen sivil insanlarımızın ölmesine ve yaralanmasına nende olan tüm terör saldırılarını şiddetle kınıyorum. Terör örgütlerinin asla amacına ulaşmayacağını buradan tekrar tekrar haykırıyorum. Milletimiz onların bu kirli hesaplarına Çanakkale ruhu ile karşı koyacaktır ve terör bu topraklar üzerinde asla amacına ulaşamayacaktır. Türk Milleti bunun gibi nice badireleri atlatıp ayakta kalmasını bilmiştir. Olayla ilgili araştırmalar son safhasına geldi. Hangi kanlı terör örgütünün parmağı olduğu yakın bir zamanda açıklanacaktır.”

Nuri Kolaylı (Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı)

“Ankara’da gerçekleşen terör saldırısında çok sayıda vatandaşımızın yaşamını yitirmesinin ve yaralanmasının derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Teröristler ve arkasındaki karanlık güçler haince saldırılarla asla hedeflerine ulaşamayacaktır. Acımız yine çok büyük. Kanla ve kaosla beslenen teröristlerin gerçek yüzleri bir kez daha bütün çirkinliğiyle ortaya çıktı. Bu zor günleri ülke olarak dayanışma içinde atlatacağımıza olan inancımla saldırıda yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm ulusumuza baş sağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.”

 

Editör: TE Bilişim