Uşak'ta trafik akışlarında değişime gidiliyor. Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, alışılagelmiş trafik düzeninin araç sürücüleri için eziyet olmaya başladığını ve bu nedenle tek yönlü trafik akışıyla sorunun çözüldüğünü söyledi. Cahan, trafikteki dönüşümün kentsel dönüşümle eşgüdümlü olarak hazırlandığını belirterek, "Bugün yaptığımız çalışmaların yararını gelecek dönemlerde daha iyi anlayacağız" dedi

USAKPORT.COM // Uşak Belediye Başkanı Nurulah Cahan, kentteki trafik akışında değişikliğe gidildiğini söyledi. Kent trafiğinin rahatlaması için son 2 aylık dönemde sürekli yol çalışmalarına ağırlık verdiklerini ve parke taşlı olan işlek caddelerin asfalta dönüştüğünü belirten Başkan Nurullah Cahan, Uşak Belediye binası ve 1 Eylül İlköğretim Okulu arasındaki trafik akışının önceki gün itibariyle değiştiğini söyledi. Daha önce trafiğin Uşak Belediye binası istikametine doğru tek yönden aktığını belirten Nurullah Cahan, yeni yapılan planlamayla, araçların 1 Eylül İlköğretim Okulu’na doğru tek yönden gideceğini kaydetti. Fatih Caddesi’nin de çift yönden teke düşürüldüğünü dile getiren Nurullah Cahan, “Fatih Caddesi’nde trafik tek yön olarak belirlendi ve araç sürücüleri Özmerkez’den sanayi istikametine doğru ilerleyebilecekler. Ayrıca Uşak Belediye binamız ve 1 Eylül İlköğretim okulu arasındaki yönde de değişime gidildi. Çünkü mevcut ve alışılagelmiş sistem, artık ihtiyaçlara yanıt veremez haldeydi. Yollarda tek yön uygulamasını, trafiğin sürekli akması ve ara sokaklardan ana yola çıkmak isteyenlerin zorluk çekmemesi için hayata geçirdik. Şu anda bir alışma dönemi olduğu için ister istemez ufak tefek sıkıntılar olacaktır. Fakat kısa bir süre içinde taşlar yerine oturacak ve ulaşımdaki rahatlık bütün kent tarafından hissedilecektir” dedi.


KENTSEL DÖNÜŞÜME GÖRE HESAP YAPIYORUZ

Uşak Çocuk Kent, Erdoğan'ın sesini taklit eden Muhammet Nur Nahya'nın da katılımıyla açıldı Uşak Çocuk Kent, Erdoğan'ın sesini taklit eden Muhammet Nur Nahya'nın da katılımıyla açıldı

Uşak’taki trafik akışındaki değişimin bir diğer nedeninin kentsel dönüşüm projesi olduğunu kaydeden Başkan Nurullah Cahan, şöyle konuştu: “Kentsel dönüşüm projesi, beklenenden daha hızlı ilerliyor ve yepyeni bir kentin yükseldiğini, net bir şekilde görmeye başladık. Bin 51 konutun ve 126 dükkanın yer alacağı, ayrıca bankalar ve bazı kamu kurumlarının hizmet vermeye başlayacağı dönüşümün ilk etabını önümüzdeki yılın sonunda bitireceğiz. İnşaat başlayalı kısa bir süre olmasına rağmen binaların kaba inşaatları tamamlandı ve ekipler 24 saat esasına göre 3 vardiya çalışıyor. Burada yepyeni bir yaşam alanı oluşacak ve kent trafiğine bu noktadan da ciddi bir akışın olacak. Trafiğe çıkan araç sayısındaki artış, üniversiteli sayısının çoğalması ve kentin her geçen gün büyümesi, trafikle ilgili kalıcı önlemleri ivedilikle almamız gerektiğini ortaya koydu. Bu bağlamda, bugün yaptığımız çalışmaların gelecek dönemlerde de yararlarını göreceğiz” dedi. 




İL EMNİYET MÜDÜRÜ VE EKİBİNE TEŞEKKÜR ETTİ
Başkan Nurullah Cahan, kent merkezindeki trafik düzenlemesinde, Uşak İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder ve ekibinin büyük payı olduğunu söyledi. Cahan, "Uşak trafiğinin rahatlamasında emniyet mensuplarımızın katkıları yadsınamaz. Sağolsunlar, bizim yaptığımız çalışmalarda büyük fayda sağladılar ve bu noktaya gelmemizde ellerinden gelen desteği sundular. Bu duygu ve düşüncelerle İl Emniyet Müdürümüz İbrahim Ergüder ve ekibine teşekkür ediyorum" dedi. Cahan, Zübeyde Hanım Caddesi'ndeki çalışmaların kısa bir süre içinde tamamlanacağını söyledi. 

İŞTE TRAFİK AKIŞININ SON HALİNİ GÖSTEREN ŞEMA:


Editör: TE Bilişim