Uşak Belediye Başkan yardımcılarına görevleri verildi! Şanlı, zabıta ve mezarlıklara da bakacak! Uşak Belediye Başkan yardımcılarına görevleri verildi! Şanlı, zabıta ve mezarlıklara da bakacak!
 UŞAK’TA TRAFİK ÇİLESİ

Uşak’ta kayıtlı yaklaşık 60 bin araç var. Ticaret hayatının yoğun olduğu Uşak’ta dışarıdan gelen araçları da hesaplarsak, araç sayısının 70 binleri geçtiğini görürüz. Ancak, otoparkların yetersizliği Uşak halkını isyan ettiriyor.

Kentin önemli sorunlarından birisi olarak göze çarpan ve Uşak'taki araç sayısının da göz önüne alındığında ciddi bir problem olarak karşımıza çıkan trafik sorunun ortadan kaldırılacağını ve kalıcı çözümler üretilememesi Uşaklıları çıldırtıyor.

Uşak’ta bir günde trafiğe çıkan yaklaşık 70 bin aracın park edeceği yer bulamaması ve vatandaşların araçlarını gelişi güzel park etmesi trafiği de Arap saçına çeviriyor. Özellikle çarşamba pazarının kurulduğu Sarayaltı Mahallesindeki sokaklarda park edilen araçlar yüzünden insanlar ev ve işyerlerine girememekten yakınıyor.

Çarşamba günleri tüm sokakların kaldırımlarında çift taraflı araç park ettiğinden şikâyetçi olan vatandaşlar, “Bu park eden araçlar yüzünden trafik işlemiyor. İnsanlar, işyerlerimize bile girmekte zorlanıyor. Belediyemizden otopark sorununa çözüm bulmasını istiyoruz. Kentimizdeki otoparklar yetersiz kalıyor. Araçları koyacak yer bulamıyoruz” şeklinde dertlerini dile getirdiler.

OTOPARK SAYISI YETERSİZ

 Uşak Belediyesi tarafından işletilen dört otopark’ın yanı sıra, özel kişiler tarafından işletilen otoparklarla, Uşak’ta 50 ye yakın otopark olmasına rağmen ihtiyacı karşılamaktan uzak kalıyor. Uşak Belediyesi tarafından işletilen, Kurtuluş mahallesi, İslice Mahallesi, Mende Pazarı ve Cumhuriyet Mahallesinde bulunan otoparklarda, saati 2 TL gibi ücret uygulanmakta. Ancak, araç sayısı fazla, otopark sayısı yetersiz olunca, Uşaklı aracını yol üzerine bırakmak zorunda kalıyor.

Bu konuda değişik zamanlarda açıklamalarda bulunan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Uşak Belediyesi olarak, Yeşil alanları çoğaltacağız ve kentteki trafik sorununu yeni cazibe merkezleri oluşturarak çözeceğiz. Alternatif caddeler oluştuğu zaman ve yeni otoparklar kurduğumuzda trafik sorunu en aza inecek” şeklinde açıklama yaptı.

Kentte trafik akışı ve otopark sıkıntıları bulunduğunu anlatan Nurullah Cahan; “Vatandaşımız özellikle İsmetpaşa Caddesine otomobiliyle inmeye korkuyor. Bunun yanı sıra kent merkezine yakın noktalarda araç trafiği çok yavaş işliyor. Otopark sorununun had safhada olması, trafik akışındaki engellerin başında geliyor. Ara sokaklara dahi çift sıra araç parkı yapıldığını görüyoruz. Otoparklarla ilgili ciddi bir çalışma yapıyoruz. Kentte oluşturacağımız yeşil alanlara, yer altı otoparklarını entegre edeceğiz. Burada otopark ücretlerini de vatandaşın bütçesine zarar vermeyecek şekilde ayarlayacağız. İfadesini kullandı. Başkan Cahan, çevre yolu ve hızlı tren projesinin de tamamlanması ile trafik sıkışıklığının en alt seviyelere düşeceğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim