Uşak'ta bayram boyunca kesinti yapmayan OEDAŞ, bu mahallelerde elektrik kesintisi uygulayacak Uşak'ta bayram boyunca kesinti yapmayan OEDAŞ, bu mahallelerde elektrik kesintisi uygulayacak

USAKPORT.COM // Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, kentte trafiği rahatlatmak için hazırlanan stadyum kavşağı projelendirme çalışmasının tamamlandığını ve önümüzdeki günlerde ihaleye çıkarak, yapım aşamasına geçeceklerini duyurdu. Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, özellikle sabah ve akşam saatlerinde stadyum kavşağının çok yoğunlaştığını ve sürücülerin zaman kaybı yaşamaması için battı çıktı projesi hazırladıklarını belirtti.

SABAHLARI AKM’YE KADAR ARAÇ KUYRUĞU OLUYOR

Sabah saatlerinde Atatürk Kültür Merkezi’nin bulunduğu alana kadar ışıklarda araç kuyrukları oluştuğunu dile getiren Cahan, “Kemalöz ve Cumhuriyet Mahallesi’nde ikamet edenlerin bölümü, kent merkezine işe gelip gidiyor. Bu nedenle stadyum kavşağı, artan nüfus yoğunluğu ve araç sayısı nedeniyle ihtiyaçlara tam olarak yanıt veremiyor. Sorunu uzun vadede çözmek için bir battı çıktı projesi hazırladık ve gerekli zemin etütleri tamamlanan çalışma için ihale aşamasına geçildi. Birkaç gün içinde aynı istikamette olan otogar kavşağı battı çıktısı için temel atılacak. Stadyum kavşağını tamamlayarak, trafiği daha akışkan ve yayalar için de güvenli hale getirmiş olacağız” dedi. 


ŞEHİRİÇİ TRAFİK, ŞEHİRLER ARASINI GEÇTİ

Yaşam standartlarının artması ve otomobil şirketlerinin sunduğu uygun ödeme koşulları nedeniyle, araç sahibi olmanın kolaylaştığını dile getiren Nurullah Cahan, şöyle söyledi: “Trafiğe her gün onlarca yeni otomobil ve araç çıkıyor. Zaman zaman kavşaklarda kırmızı ışıkta duruyoruz ve plakaların büyük çoğunluğunun 64 olması göze çarpıyor. Şehiriçindeki trafik yoğunluğu, şehirlerarası seyahat edenlere nazaran artık daha fazla diyebiliriz. Çevre yolu yapılıyor ve bu sadece trafikteki sıkışıklığa çözüm için tamamlayıcı bir unsur olacak. Battı çıktı ve köprülü kavşaklarla, ilimizdeki trafik yoğunluğu problemini 50 yıllığına çözüme kavuşturacağız”.

 

 

Editör: TE Bilişim