BEŞİR DERNEĞİ TIR’I YOLA ÇIKTI

Suriye’nin Türkmen Dağı bölgesinde Esad rejimine karşı büyük bir savaş veren Bayırbucak Türkmenlerine yardım kampanyası devam ediyor. Yardımlar kapsamında Uşak’tan Kilis Aşevine bir TIR kuru bakliyat, battaniye ve yatak gönderildi.

 

Uşak’tan Bayırbucak Türkmenlerine gönderilen yardımlar devam ediyor. Son olarak Beşir Derneği Uşak Şubesi, Bayırbucak Türkmenlerine yardım elini uzattı. Yardım hakkında bilgi veren Beşir Derneği Uşak İl Temsilcisi Ekrem Türkay,  Bayırbucak Türkmenlerine ve Suriyelilere bir TIR dolusu kur bakliyat ile yanında battaniye ve giyecek yardımı yaptıklarını söyledi.

Uşak Müftülüğü'nden emekli Mustafa Vural geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitirdi Uşak Müftülüğü'nden emekli Mustafa Vural geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitirdi

KURU BAKLİYAT VE BATTANİYE GÖNDERİLDİ

Türkay, “Semerkant Vakfı, Tüm Uşak halkı ve Uşaklı iş adamlarının destekleri ile bu yardımları yolluyoruz. Biz bir aracı kuruluşuz, veren elle alan el arasında aracılık yapıyoruz. Bir hayra vesile olmak için bu yola çıktık. Uşak halkı ve sivil toplum örgütleri de daha önce Suriyelilere, Türkmenlere ve Bayırbucak Türkmenlerine birçok yardım yolladılar. Biz de bugün bir TIR dolusu yardım gönderiyoruz. Yardım TIR’ı Kilis’te bulunan ekmek fabrikasına gidecek. Kilis’te bulunan ekmek fabrikasında 30 bin adet ekmek çıkıyor ve zor durumda olan insanlara veriliyor. Bizler de Uşak’tan Kilis’e bir TIR kuru bakliyat gönderiyoruz. Ayrıca yardım TIR’ının içinde battaniye, yatak, ayakkabı, çocuk giysisi gibi ürünler de var” diye konuştu.

“TELAFİSİ MÜMKÜN OLMAYAN ACILAR YAŞANIYOR”

Suriyeli göçmenlerin soğukta ve çok zor koşuşlarda yaşam mücadelesi verdiğini belirten Türkay, “Zorlu kış koşulları soğuk hava, kriz bölgelerinde hayata tutunmaya çalışan insanları çok zor koşullar altında bırakıyor. Milyonlarca çocuk yetim, milyonlarca kadın eşsiz kaldı. Bu durum geride telafisi mümkün olmayan tahribatlar acılar bırakıyor ve bırakmaya da devam ediyor” dedi.

Savaş nedeniyle yurtları terk etmek zorunda kalan milyonlarca insanın soğuk kış şartlarında zorlu yaşam mücadelesi verdiğini belirten Türkay, “Birçok sorunla mücadele veren bu mazlum insanlar, şimdi de kış soğukları ile mücadele ediyor. Biz Beşir Derneği olarak onların yanında yer alacağız. Onları yalnız bırakmayacağız. Bu kardeşlerimizi ensar görüp muhacir gibi yardım yapanlar inşallah mükâfatlarını Allah’ın huzurunda alacaklar” diye konuştu.

Türkay, Beşir Vakfı’nın Türkiye’de bulunan 242 noktasından ve yurt dışında bulunan 52 temsilciliğinden de aynı anda Kilis’e yardım gittiğini de sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim