Kanun kaçağı 63 kişi Uşak’ta yakalandı

Uşak merkez ve diğer ilçelerinde yapılan Huzur 64 uygulamalarının 47 ve 48. sinde,  3 bin 304  aracın kontrol edilirken, kimlik kontrolü yapılan 7 bin 465 kişiden, haklarında çeşitli suçlardan arama ve yakalama kararı bulunan 112 şahıstan 63 kişinin tutuklanarak cezaevine konduğu açıklandı.

Uşak’ta 2015 yılı Ocak ayından bu yana düzenlenen Huzur 64 uygulamalarının 47 ve 48. si yaklaşık 500 polisin katılımıyla yapıldı. Uşak Emniyet Müdürlüğü ekiplerince ilçelerin giriş ve çıkışları, umuma açık yerler ve metruk alanlarda eş zamanlı asayiş uygulaması gerçekleştirildi.

UYGULAMALARA 500 POLİS KATILDI

Akşam saatlerinde başlayan ve 500 polisin katıldığı uygulama kapsamında umuma açık istirahat ve eğlence yerleri ile ilçe merkezlerine giriş yapılan noktalarda 3 bin 304 araç kontrol edildi. 7 bin 465 kişinin de kimlik kontrolü gerçekleştirildi.

Uşak'taki eski Başkan: Borç bu kadar değil, baksınlar yanlış varsa kendimi hapse attırırım Uşak'taki eski Başkan: Borç bu kadar değil, baksınlar yanlış varsa kendimi hapse attırırım

Kontrollerde; 4 adet ruhsatsız tabanca ve 32 adet fişek, 11 adet ruhsatsız av tüfeği ve 45 adet fişek, 5 adet Ecstasy (ekstazi) uyuşturucu hap, 5,5 gram esrar maddesi,  5 adet kesici ve delici alet ele geçirildi.

Umuma açık işletmelerde yapılan kontrollere ise; 3 kahvehaneye kumar oynamak için yer ve imkan sağlamaktan, 2 şahsa fuhuşa aracılık ve yer temin etmekten adli işlem yapıldı.

Kabahatler Kanunu kapsamında yapılan işlemlerde; kurusıkı gaz tabancası bulundurmaktan 6, sarhoşluktan 20, fuhuş yapmaktan 16, kumar oynamaktan 10, çevreyi rahatsız etmekten 10, kimlik bildirme kanununa muhalefetten 4, ruhsatsız faaliyette bulunmaktan 3, saat 22:00’ den sonra alkol satışı yapmaktan 1, emre aykırı davranışta bulunmaktan 1, amaç dışı çalışan (kons) bulundurmaktan 2 şahsa idari işlem yapıldı.

Trafik güvenliğini sağlamak amacıyla yapılan uygulamalarda ise; 3 bin304 araç kontrol edildiği, uygulamalarda abartılı egzoz ile çevreye rahatsızlık vermekten 23, ehliyetsiz araç kullanmaktan 22, alkollü araç kullanmaktan 20, yüksek sesli müzik dinlemekten 8 olmak üzere kural ihlali yaptığı tespit edilen 644 sürücüye idari para cezası uygulanmış ve 69 araç trafikten men edildiği açıklandı.

ERGÜDER; “UYGULAMALAR UŞAKLININ HUZURUNU KORUMAK İÇİN”

Uşak Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, “Huzur 64” uygulamaları hakkında yaptığı açıklamada, trafik, terör ve kaçakçılık şube müdürlüğüne bağlı ekiplerin de katılımıyla uygulamanın gerçekleştirildiğini dile getirdi.

Uşak’ın Türkiye’nin en huzurlu şehirlerinden biri olduğunu anlatan Ergüder, "Bu uygulamaları yapmaktan amacımız, Uşak ve ilçelerinde huzurun bozulmasına izin vermeyeceğimizi göstermektir. Uşak ve Uşaklının huzur içerisinde yaşamını sürdürmesi için teşkilatımız 24 saat çalışmaktadır. Teşkilat çalışanlarıma ve Uşaklı hemşerilerimize suç ve suçluyla mücadelede özellikle bizlere verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim