Vali Okur “Vatanını canından aziz bilen kahramanlarımızla gurur duyuyoruz”

Vali Okur gaziliğin şehitlik mertebesi gibi ulvi bir makam olduğunu, gazilerimizin de canlarını çekinmeden verme cesaretini gösteren kahramanlar olduğunu ifade etti.

Vali Ahmet Okur Şırnak'ın Cizre ilçesinde 31 Aralık 2015 tarihinde meydana gelen çatışma sırasında yaralanan Tankçı Uzman Çavuş Hamza Kırmalı’yı evinde ziyaret etti.

Söz konusu çatışmada yaralanan Hamza Kırmalı ve ailesine geçmiş olsun ziyaretinde bulunmak üzere Ulubey ilçesinin Avgan köyüne giden Vali Ahmet Okur’a İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Kd. Albay Yusuf Yalçın, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, Ulubey Kaymakamı Ahmet Solmaz ile muhtar Mümin Bayar eşlik etti.

VALİ OKUR YARALI ONBAŞIYI TEBRİK ETTİ

Yaralanmasının ardından tedavisi GATA’da yapılan ve kontrolleri devam eden Uzman Çavuş Kırmalı’yı ikamet ettiği baba ocağında ziyaret eden Vali Okur Kırmalı aileye geçmiş olsun temennisinde bulundu. Vali Okur gaziliğin şehitlik mertebesi gibi ulvi bir makam olduğunu, gazilerimizin de canlarını çekinmeden verme cesaretini gösteren kahramanlar olduğunu ifade etti.

Uşak'ta çalınan 2 TIR yedek parça olmaktan son anda kurtuldu Uşak'ta çalınan 2 TIR yedek parça olmaktan son anda kurtuldu

Vali Okur sözlerine şöyle devam etti “Ölümü göze alacak kadar cesaret sahibi evladınızla ne kadar övünseniz azdır. İşte bu aziz vatan ve albayrağımız böylesi evlatların kahramanlıkları ve canlarıyla ayakta duruyor. Bu milletin birlik ve beraberliğine kast edenler şunu bilmeliler ki bu aziz vatanın bir karış bile toprağını alamayacaksınız, bu evladımız gibi milyonlarca kahramanımız buna asla izin vermeyecektir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet gazilerimize de acil şifalar ve sağlıklı bir hayat diliyorum.  Ben ziyaretimiz vesilesiyle Tankçı Uzman Çavuş Hamza Kırmalı evladımıza ve ailesine tekrar geçmiş olsun diyorum. Vatanımız için canlarını feda etmekten çekinmeyen bu evlatlarımızın sonuna kadar yanlarındayız, kahraman evladımızı cesaret ve fedakârlığından dolayı ben de tebrik ediyorum.”

Tankçı Uzman Çavuş Hamza Kırmalı ve ailesi ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirirken Uzman Çavuş Kırmalı sağlığına kavuştuğunda görevine kaldığı yerden devam edeceğini, vatanımız için her türlü fedakârlığa hazır olduğunu söyledi.

Vali Okur Tankçı Uzman Çavuş Hamza Kırmalı ve ailesi ziyaretinin ardından Avgan köy meydanında kendisini karşılayan vatandaşlarla da bir süre sohbet etti.

Editör: TE Bilişim