Vali Okur, “Yörük kültürünün canlı tutulması, yaşatılması ve genç kuşaklara da aktarılması gerekiyor”

Bu yıl ilki gerçekleştirilen Geleneksel Yörük Şenliğinde Deve, at ve eşek üzerinde temsili göç yapan Yörükler, yöresel kıyafetleri ve halk oyunlarıyla da kültürlerini yansıttı.

Uşak Yörükler Derneği tarafından Uşak Valiliği ve Uşak Belediyesi’nin destekleriyle 1. Geleneksek Yörük Şenliği düzenlendi. Şenliklere Vali Ahmet Okur, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YÖRÜK BEYİ VALİ OKUR; “HAMURUMUZDA YÖRÜĞÜN EMEĞİ VE KANI VAR”

Sabah saatlerinde Uşak Belediyesi önünde toplanan Yörükler, davul zurna eşliğinde İsmetpaşa caddesi üzerinde temsili Yörük yürüyüşü gerçekleştirdi. Deve, at ve eşek üzerinde temsili göç yapılan şenlikler yürüyüşün ardından Kalfa Koruluğunda düzenlenen kutlama programıyla devam etti.

Uşak'ta 3 uyuşturucu tacirinden 1'i tutuklandı Uşak'ta 3 uyuşturucu tacirinden 1'i tutuklandı

Şenliklerde Yörük beyi seçilen Vali Ahmet Okur yaptığı konuşmada kendisinin de bir Yörük olduğunu ve bundan şeref duyduğunu belirterek “Anadolu’nun hamurunda mayasında Yörüklerimizin emeği, alın teri, kanı ve canı var. Ben de bir Yörük evladı olarak bu hassasiyeti özümde duyuyorum. Yörük kültürünün canlı tutulması, yaşatılması ve genç kuşaklara da aktarılması gerekiyor. Yörük olmak, Yörüklerle dost olmak birlik ve beraberlik olmak bir şereftir, biz de bu şerefi paylaşmak üzere buradayız. Millet olarak birlik ve beraberliğe ihtiyacımızın olduğu şu günlerde bu tür etkinliklerin kaynaşma ve dayanışmamıza vesile olacağına inanıyor” dedi. Konuşmaların ardından şenlikler çeşitli etkinliklerle devam etti.

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim