Uşak'taki zammın özeti: CHP 1 TL’ye çayın altına gizledi; AK Parti olur verdiği karara karşı çıktı! Uşak'taki zammın özeti: CHP 1 TL’ye çayın altına gizledi; AK Parti olur verdiği karara karşı çıktı!
  Uşak’ta tüm kavşaklar, ana caddeler, parklar ve buna benzer kamuya açık kentsel mekanlarda araç camı silmek, mendil, çiçek, hediyelik eşya vb. satmak, düğün konvoylarının önünü kesmek gibi davranışlar pahalıya mal olacak. 
Valilik kararına göre, Uşak ili sınırları içerisinde bulunan ve tüm kavşaklar, ana caddeler, parklar ve buna benzer kamuya açık kentsel mekanlar başta olmak üzere; çocuklarımızın can güvenliğini tehlikeye sokacak fiillerin (düğün konvoylarında para almak, araç camı silmek, kağıt mendil, çiçek, su ve hediyelik eşya satmak için araçların önüne atlamak ya da insanları taciz ederek para vermeye zorlamak gibi) önlenmesi planlanıyor.
Vali Seddar Yavuz alınan karar ile ilgili yaptığı açıklamada, “Hiçbir ayrım gözetmeksizin çocuklarımızı kendi çocuklarımız gibi görüyorum. Bunun için gerek onların can güvenliklerinin sağlanması gerekse kamu düzeninin muhafazası için böyle bir karar aldık. Geçtiğimiz günlerde de kamu düzeninin sağlanmasına Uşak ilimizin huzurlu ve güvenli bir il olmasına yönelik bir takım kararlar almıştık. Çocuklarımızın yeri okullardır, okul zamanı dışında da park ve bahçeler ve diğer güvenli sosyal alanlardır. Anne ve babalarımızın çeşitli sebeplerden dolayı çocuklarımızı yaşlarından büyük işlere yönlendirmelerini, tedbirsiz ve temkinsiz hareketleriyle çocuklarımızın can güvenliklerini tehlikeye düşürmelerini, suça konu olmalarını arzu etmeyiz. Çocuklarımızın sokaklarda değil eğitim kurumlarında yetiştirilip ailesine, vatanına, milletine hayırlı insanlar olması en büyük temennimizdir” dedi.
Karara göre, reşit olmayan çocukların belirtilen fiilleri işlemelerinin ve söz konusu hadiselerin içinde yer almaları halinde; öncelikle kanuni yakınlarına teslim edilecek, fiilin tekrarı ve devam etmesi halinde Sosyal Hizmet Mevzuatının ön gördüğü prosedürün tamamlanıp koruma altına alınmalarına kadar Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı merkezlerde muhafaza ve kontrol altında bulundurulması öngörülüyor.
Ayrıca, maddi ve manevi özen noksanlığı nedeniyle çocukların ahlak, güvenlik ve sağlığını ağır şekilde tehlikeye sokan bu tür eylemlerine göz yuman, çocuklarını sahiplenmeyen 18 yaş altı çocukları sokaklarda çalıştıran ve/veya çalışmasına göz yuman çocukların veli ve vasisi hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesi gereğince İdari Para Cezası uygulanacağı ifade edildi.
Editör: TE Bilişim