Hurdalar hakkında konuşan Uşak Belediye Başkanı Çakın: Varsa somut delil gereğini yaparım Hurdalar hakkında konuşan Uşak Belediye Başkanı Çakın: Varsa somut delil gereğini yaparım
YADER İl Temsilcisi ve Yönetim Kurulu Üyeleri Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünü ziyaret etti.

Yetiştirme Yurtlarından ayrılanları ve 2828 sayılı kanun ve değişikliklerindeki kanunlarla devletimizin koruması altında barınan korunmaya muhtaç çocukların her türlü maddi ve manevi sorunlarını çözümlemede yardımcı olmak, aile birliğinin önemini topluma anlatmada her türlü proje ve faaliyetler yapmak, korunmaya muhtaç çocukların her türlü tehlikeden korunmasını sağlamak ve bu amaçlan gerçekleştirmek için koruma, yardımlaşma ve dayanışma ortamını sağlamak üzere 2010 yılında kurulan YADER il yönetimi kurum ve kuruluşlara ziyaretlerine başladı.
Yetiştirme Yurtlarından Ayrılanları Koruma, Yardımlaşma ve Sosyal Dayanışma Derneği (YADER) Uşak İl Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri Uşak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Pektek’i makamında ziyaret etti.
Ziyaret Sırasında YADER Uşak il temsilci Ferhat Kacar ziyaret sırasında Uşak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Pektek’e derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.
YADER Uşak il temsilci Ferhat Kacar, dernek yönetiminde görev alan üyelerin geçmiş yıllarda yetiştirme yurdu adıyla hizmet veren kurumlarda devlet himayesi barındığını, hayata hazırlandıklarını, bugün de devletin çeşitli kurumlarında görev alarak hem meslek sahibi olduklarını hem de vefa borçlarını ödemenin huzurunu yaşadıklarını ifade etti. YADER İl temsilcisi Kacar, 2009 yılında yetiştirme yurtlarının kapatılmasının ardından evlerde daha iyi şartlarda hizmetin sağlanmaya devam ettiğini, bugün de dernek yönetimi olarak derneğin amaçları doğrultusunda, kurumda kalanlara ve süresi dolup ayrılanlara rehberlik ve danışma konusunda yardımcı olmayı hedeflediklerini söyledi.
YADER İl Temsilciliğinin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne yaptığı ziyarete İl Temsilcisi Ferhat Kacar, yönetim kurulu üyeleri Coşkun Çetin, Şakir Şen, Kadir Uçar, Selim Kacar, Sami Akkuş ile birlikte derneğin İl Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Özkan katıldı. 
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa Peltek de ziyaretten duyduğu memnuniyet belirterek dernek çalışmalarında başarılar diledi.
Editör: TE Bilişim