Uşak Belediyesi’nin Kayaağıl Termal Tesisleri’ne kazandırdığı 24 yeni apartın açılışını Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu yaptı. Kayaağıl’a yeni konaklama tesisi yapacaklara ücretsiz arsa tahsisi yapacaklarını söyleyen Bakan Eroğlu, “Buradan bütün işadamlarına sesleniyorum, gelin araziyi ben vereyim ve sizler de buraya termal turizm merkezleri inşa edin” dedi.

Uşak Belediyesi tarafından organize edilen açılış programına Vali Ahmet Okur, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Milletvekili Alim Tunç, AK Parti İl Başkanı Servet Kuş ve vatandaşlar katıldı. Kayaağıl Termal tesislerinin gelişmesi için yatırımların devam edeceğini söyleyen Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Bakan Veysel Eroğlu’nun kentin 4’üncü milletvekili olduğunu belirterek, “Sayın Bakanımız sağsolsunlar bizi hiç kırmadı ve ne zaman bir sıkıntımız olsa, elinden gelen desteği bizden esirgemedi. İlimize yapılan her yatırımda yanımızda oldu. Son hazırladığımız Dokuzsele Deresi Islahı projesinde bize en büyük katkıyı sundu. Dokuzsele Uşak’ın yeni gerdanlığı olacak. Bu çalışmalarımızda bize destek veren bakanımıza, tüm Uşak adına teşekkürü bir borç biliyorum” dedi.


BAKAN EROĞLU: UŞAK İÇİN BÜYÜK DÜŞÜNÜYORUZ

Özkan Yalım, açıklama yapma gereği duydu! Özkan Yalım, açıklama yapma gereği duydu!

Kayaağıl Termal Tesisleri’ndeki yeni apartların açılışı öncesi bir konuşma yapan Bakan Veysel Eroğlu, kentte yapılan yatırımlarla ilgili bilgi verdi. Bakan Eroğlu, “Uşak’ın dördüncü milletvekiliyim ve bu noktada ilimizle ilgili her konunun yakından takipçisiyim. Uşak’a 1 Kasım öncesi bazı sözlerimiz oldu ve vatandaşımız bize bu sözleri yerine getirmemiz için fırsat verdi. Uşak için büyük düşünüyoruz ve esasen çok şeyler yaptık. Küçükler Barajı’nın içme suyu arıtma tesislerini yaptık. OSB’lere su vermek için 2 baraj göleti tamamlıyoruz ve su meselesini çözüyoruz. Ayrıca 24 baraj ve gölet inşa ettik. 7 milyon fidanı ormanla buluşturduk. 4 tane bal ormanı oluşturuyoruz. Ormanlarla ilgili bütün masraflar bize ait ve halkımıza 49 yıllığına yap işlet devlet modeliyle tahsis edeceğiz. Otomatik meteoroloji ölçüm istasyonu kuruyoruz. Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, ‘Sen Ege’nin evladısın ve bölge için bir proje hazırla’ dedi. Ben de içinde Uşak’ın da yer aldığı EGEGEP’i hazırlayarak hayata geçirmeye başladım. Uşak’ta 2019’a kadar yapılacak faaliyetlerimiz şimdiden belli. Bizim hedefimiz Uşak’a 39 baraj gölet, 49 sulama tesisi ve 7 içme suyu tesisi yapılacak” diye konuştu.


EROĞLU: DOKUZSELE DERESİ UŞAK’IN GERDANLIĞI OLACAK

Uşak Belediyesi ve Devlet Su İşleri’nin ortaklaşa devam ettirdiğini Dokuzsele Deresi Islahı Projesi’ne değinen Bakan Veysel Eroğlu, “Dokuzsele Uşak’ın bir gerdanlığı olacak. Ulubey kanyonları için arkadaşlarımız çalışıyor ve buranın milli park olması niyetindeyiz. Ulubey’i bütün dünyaya tanıtacağız ve Uşak için muhteşem bir çalışma olacak” ifadesini kullandı.


EROĞLU: KAYAAĞIL’A YENİ OTEL YAPACAKLARA ARSA BİZDEN

“Buradaki tesisi görünce ben çok büyük bir onur duydum” diyen Bakan Eroğlu, şöyle devam etti: “Biz Afyonkarahisar’ı kısa bir sürede termal bir merkeze dönüştürdük. Şimdi otellerin tamamı dolu. Uşak termal turizm için iyi bir potansiyele sahip. Burası termal turizm için yakılan ilk meşale olacak. Burayı kentteki tüm dinamiklerle birlikte ortaklaşa bir çalışmayla, burayı termal turizm merkezi haline getirelim. Yanında dağcılık, mağaracılık ve diğer turizm kollarını da geliştirelim. Buradan bütün işadamlarına sesleniyorum, gelin araziyi ben vereyim ve sizler de buraya termal turizm merkezleri inşa edin”.



Bakan Veysel Eroğlu’nun konuşmasının ardından yeni apartların açılışı için kurdela kesimi yapıldı. Bakan Eroğlu, Kayaağıl Tesisleri’nde kısa bir inceleme yaptı ve yapılan çalışmaların kente artı değer katacağını ifade etti. Başkan Nurullah Cahan, Bakan Eroğlu’na yapılan faaliyetlerle ilgili kısa bir brifing verdi.

Editör: TE Bilişim