Uşak'taki İmam Hatip Mezunları: Hanemize tecavüz edilmiştir! Uşak'taki İmam Hatip Mezunları: Hanemize tecavüz edilmiştir!
 Uşak Valiliği 2014 Yılı 2. Dönem 3. Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Seddar Yavuz başkanlığında gerçekleştirildi.
İl Genel Meclisi Meclis Salonunda gerçekleşen toplantıya Vali Seddar Yavuz, Vali Yardımcısı Ferhat Kurtoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, ilçe kaymakamları, il genel meclisi üyeleri, belediye başkanları ve kurum müdürleri katıldı.
Toplantı öncesi konuşan Vali Seddar Yavuz özellikle son günlerde Filistin'de Gazze'nin hiç bir hukuk kuralı tanımaya İsrail'in devlet terörü ile karşı karşıya bulunduğunu belirterek, "Masum ve savunmasız insanların katledilişini malesef izliyoruz. Hükümetimiz bu konudaki gerekli girişimleri uluslararası boyutta yapmaktadır. Ayrıca hükümetimizce bu sabah itibari ile üç gün süreyle milli yas ilan edildi. Dualarımız Gazze'deki Müslümanlarla olduğu kadar tüm zulüm gören hakları elinden alınan Müslümanlar ve soydaşlarımız ile birliktedir. Bu toplantı vesilesiyle belirtmek isterim ki İslam aleminin şuurlanması, İslam kardeşliğinin bir an önce tesis edilmesi, birlik ve beraberliğimizin inşaa edilmesi gereklidir. Bunun için şuurlu bir nesile ve yapıya ihtyacımız var. Gerçekten acımız büyük. Şehitlerimize Allah'tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Koordinasyon kurulu üyelerimizin mübarek Kadir gecesini ve Ramazan Bayramaını tebrik ediyorum" dedi.
2014 yılı ikinci dönem yatırım izleme raporlarına göre kurumların programında toplam 1.393 proje bulunduğunu ve bu projelerin toplam bedelinin 997 milyon 245 bin TL olduğunu belirten Vali Seddar Yavuz, projeler için 2014 yılı ödeneğinin 245 milyon 891 bin TL olduğunu ifade etti.
Projeler için önceki yıllar harcamasının 211 milyon 592 bin TL olduğunu kaydeden Vali Seddar Yavuz, “Yatırımcı kuruluşlarca yürütülen 1331 projeden 653'ü tamamlanmış, 585’i devam etmekte olup ihale aşamasında 81 adet proje bulunurken, 12 projeye ise başlanmamıştır. 2014 yılı ikinci dönem sonu itibari ile il genelinde yatırımlara, yatırımcı kuruluşlarca 90 milyon 947 bin TL, belediyelerce 13 milyon 709 bin TL olmak üzere toplamda 104 milyon 656 bin TL tutarında harcama gerçekleştirilmiştir. Yatırımcı kuruluşlarımızın yürüttükleri projeler kapsamında yüzde 37 oranında nakdi gerçekleşmeye karşılık yüzde 40 fiziki gerçekleşme, belediyelerimizin yürüttükleri projeler toplamında ise yüzde 18 oranında nakdi gerçekleşmeye karşılık yüzde 33’lük bir fiziki gerçekleşme sağlanmıştır” dedi.
2014 yılı 2. dönem 3. koordinasyon kurulu toplantısı Vali Seddar Yavuz’un açıklamalarının ardından bölge müdürleri ile daire müdürlerinin projeler hakkında bilgi vermeleri ile sona erdi.
Editör: TE Bilişim