Yalım'ın meclis üyesi adayı Kudret Yörük: Şovu bırakın, emekliye 1000 lira sözünüzü tutun Yalım'ın meclis üyesi adayı Kudret Yörük: Şovu bırakın, emekliye 1000 lira sözünüzü tutun
USAKPORT.COM/// Uşak Belediyesi, Dörtyol’da bulunan ve ekonomik ömrünü tamamlayan Milli Egemenlik Parkı’nda bir dizi çalışma yaparak, bölgenin halkın kullanabileceği ve zaman geçireceği bir hale gelmesi için çalışma başlatıyor.



Kısa bir süre önce Uşak Belediyesi’ne bağlı Zabıta Müdürlüğü binasının yer aldığı Milli Egemenlik Parkı, yaklaşık 25 yıl önce oluşturuldu ve zamanla barındırdığı çay bahçeleri kapandı, park, bank ve yürüyüş yolları kullanılamaz hale geldi. Kısa bir süre önce Milli Egemenlik Parkı ve eski meteoroloji binası arasına bir yaya üst geçidi yapan Uşak Belediyesi, söz konusu bölgede, kentte şu anda 3’üncüsü açılma aşamasında olan Çayzade’yi de işler hale getirecek.



ÇAYZADE-4 MİLLİ EGEMENLİK PARKI’NA KURULACAK
Çayzade-4’ün Milli Egemenlik Parkı’nda bulunan ve tadilat yapılması gereken eski Zabıta Müdürlüğü binasına kurulacağını söyleyen Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, konunun dün sona eren Uşak Belediye Meclisi’nde görüşüldüğünü ve önümüzdeki günlerde alınacak yetki doğrultusunda faaliyetlerin başlayacağını belirtti. Milli Egemenlik Parkı’nın ekonomik ömrünü tamamladığını ifade eden Başkan Cahan, “İlimizdeki yeşil alanların halkın kullanımına açılması noktasında çalışmalarımız sürüyor. Uzun zamandan beri Milli Egemenlik Parkımızla ilgili pozitif düşüncelerimiz vardı, fakat bölgede yaptığımız yol ve kaldırım düzenlemeleri nedeniyle söz konusu çalışmalara tam anlamıyla başlamadık. Konuyu geçtiğimiz günlerde mecliste gündeme getirdik ve gerekli yetkiyi aldığımızda çalışmalara başlayacağız. Buradaki eski Zabıta Müdürlüğü binamızı da kafeteryaya çevireceğiz, halkımıza ucuz ve kaliteli ürünler temin eden Çayzade-4’ü bu mekanda işleteceğiz” dedi.



PARK YENİDEN İNŞA EDİLECEK
Milli Egemenlik Parkı’nın yeniden inşa edileceğini belirten Cahan, “Parkımız ekonomik ömrünü tamamladı. Burada doğal yapıya ve ağaçlara zarar vermeden, halkımızın rahat kullanabileceği bir yapı inşa edeceğiz. Yürüyüş yolu, bankları, çevre düzenlemesiyle dört dörtlük bir parkımız olacak. Bu bölgemizi yoğunluk olarak şu anda faaliyette bulunan Diş Hekimliği Fakültemize gelen hastalarımız kullanabilecekler” diye konuştu.



YENİ MODERN YAYA ÜST GEÇİDİ HİZMETE AÇILACAK
Uşak Belediyesi’nin Milli Egemenlik Parkı ve otogar bölgesine inşa ettiği üst geçitlerin ilkinin tamamlandığını belirten Başkan Cahan, “Şu an için Milli Egemenlik Parkı ve eski meteoroloji binamızı bir birine bağlayan ilk yaya üstgeçidini tamamladık. Yürüyen merdiveni ve engelli asansörü bulunan geçitte son kontroller yapılmaktadır ve yakın bir zamanda halkın hizmetine sunulacaktır. Aynı şekilde otogar bölgemize yaptığımız yaya üst geçidini de yakın bir zaman içinde hizmete açacağız. Tüm halkımıza hayırlı ve uğurlu olsun” şeklinde konuştu.


 
Editör: TE Bilişim