Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, yeni Aşevi projesi ve kentteki Ramazan etkinlikleriyle ilgili bir basın toplantısı yaptı. Burada yeni yapılacak olan Aşevi için açıklamalar yapan Mehmet Çakın, mevcut aşevinin günlük 2600 kişiye yemek hizmeti verdiğini ve yeni yapının tamamlanmasıyla bunun 10 bine çıkacağını belirterek, “Yeni Aşevimiz afet durumlarında 20 bin kişiye kadar yemek hizmeti verebilecek. Hayırseverlerden beklentimiz, ilimizdeki ihtiyaç sahipleri ve olası bir afet durumunda kullanabileceğimiz yeni aşevi projemize destek olmalarıdır” dedi.

MEVCUT AŞEVİ İHTİYACA YANIT VERMİYORDU

Mevcut aşevinin ihtiyaçlara yanıt veremez hale geldiğini ve kullanılan mekanın ekonomik ömrünü tamamladığını dile getiren Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Yeni Aşevinin trafik açısından rahat bir ve çok da göz önünde olmayan bir yerde olması talep edildi. Yer tespiti buna göre yapıldı. Bizler dernek kurduk ve bunu bir yaptırma derneği olarak belirledik. Yapım aşamasından sonra binamız vakfa devredilecek ve daha sonraki kısımlar mevcut aşevi yönetimi tarafından takip edilecek. Arsa konusundaki pürüzleri giderdik ve kısa zamanda arsa devri işlemlerinin ardından imardaki işlemlerin ardından, en kısa zamanda aşevinin temelini atacağız. Binamız için bağış ve destekleri ilimizdeki hayırseverler, sanayicilerimiz ve işadamlarımızdan istedik.  Hayırseverlere yeterince belki ulaşamadık ve bu konuda hayal kırıklığımız da oldu diyebilirim. Tanıtım için farkındalık olması için çaba sarf ediyoruz ama yoğunluk malum. Bu konuda biz herkese ulaştığımızı zannederken, ulaşılmamış oluyor. Aşevimiz için birlikte yaşadığımız ve ihtiyaç sahibi olduğuna inandığımız insanlara destek vermeye tüm hayırseverlerimizi davet ediyorum” dedi.

YENİ AŞEVİ, OLASI BİR AFET DURUMUNDA 20 BİN KİŞİYE YEMEK HİZMETİ VERECEK

Yeni aşevinin olası bir afet durumu hesap edilerek projelendirildiğini belirten Başkan Çakın, “Burada şu anda 2600 kişilik yemek çıkıyor ve bunu 10 bin kişiye çıkaracağız. İhtiyaç anında 20 bin kişiye yemek vereceğiz. Afet ve benzeri durumlarda çok işimize yarayacak. Aşevi şu anda fiziki anlamda sıkıntılı bir mekanı kullanıyor. Kesimhane olacak ve vatandaş için de bir kesim merkezi olacak.  Burada sevgi mağazasını da aşevi bünyesinde daha kapsamlı bir şekilde hizmete sunacağız. Aşevine yoğun bir gıda destek var ve et gibi bozulabilir ürünler çok yoğun geliyor. Bunlar için soğuk hava depoları olacak” diye konuştu.

Ulubey Belediye Başkanı, yararlandığı projenin reklamını yapmış! Ulubey Belediye Başkanı, yararlandığı projenin reklamını yapmış!

MİSAFİRHANE İLE SOKAKTA KALANLARA DESTEK VERECEĞİZ

“Buraya gelip yemeklerini burada yiyen vatandaşlarımız için de çok güzel bir mutfak yemeklerinin hazırlanması için de çalışma olacak. Yemeğini aşevinde yiyecekler için de yemek salonu yapılacak” diyen Başkan Çakın, şöyle devam etti: “Burası zaman zaman kiralanabilir hale gelecek ve aşevine de gelir olacak.  Şehrimizde sokak ve caddelerde kalmak zorunda olan, başka şehirden gelip yol parası olmayanlar için de misafirhanemiz olacak.” Öte yandan Başkan Çakın, kentte Ramazan ayı içinde yapılacak olan etkinliklerle ilgili de sorulara yanıt verdi.

Editör: TE Bilişim