Yalım'ın meclis üyesi adayı Kudret Yörük: Şovu bırakın, emekliye 1000 lira sözünüzü tutun Yalım'ın meclis üyesi adayı Kudret Yörük: Şovu bırakın, emekliye 1000 lira sözünüzü tutun
                Yerel seçimlere her geçen gün biraz daha yaklaşıyoruz. Son dönemlerde siyasette çaktırmadan ısınan bazı durumlar ortaya çıkıyor.
                Belediyelerin veya diğer yerel yönetimlerin, önümüzdeki günlerde vatandaşa sunacağı projeleri açıkçası merak ediyorum.
                Yerel seçimler erken veya zamanında yapılsın, hiç fark etmez partilerin aday göstereceği isimlerin artık alışılmışın dışında söylemler ortaya koyması gerekiyor.
                Bu seçimde, park, bahçe veya falanca kafeterya gibi projeleri pek istemiyorum.
                Çünkü insanoğlunun artık sadece tüketici ve edilgen olduğu yapıların ne bugüne, ne de geleceğe faydası olduğuna inanıyorum.
                Uşak Belediyesi’ni örnek verecek olursak, park, bahçe, sosyal yardım, yol, kaldırım v.s. gibi bir çok çalışmayı hayata geçirdiğini görüyorum.
                Yeni dönemle ilgili beklentilerime gelince;
  1. Belediyeler, halk için vakit geçirme alanları zaten yapıyor, fakat zamanın sadece tüketildiğini görmek, açıkçası şahsım ve geleceğimiz olan çocuklarımız açısından beni üzüyor. Bu nedenle yerel yönetimin eğitime ağırlık vermesini istiyorum.
  2. Belediyelerin tarımı teşvik edici bir rol oynamasının her zaman gerekliliğinden bahsettim ve bu nedenle sadece salıncak veya kaydırağın olduğu parklar değil, içinde çapanın, tohumun ve işlenecek toprağın bulunduğu parklar istiyorum. Burada çocuklar kendi bahçelerini yapsınlar, tarım nasıl bir zanaattır öğrensinler, her gün yedikleri ekmek ne koşullarda üretiliyor bunu bilsinler. Tarımın bu memleket için en önemli bir alan ve meşgale olduğunu anlasınlar. Ayrıca belediye vatandaşa kendi bahçesinde tarım veya bitki yetiştirmeyi teşvik etsin. Bahçesi bakımsız evlere icap ederse ceza yazsın.
  3. Belediye sokak hayvanlarına sadece kendisi çözüm üretmesin, vatandaş odaklı bir merkez kursun ve halka sorumluluk versin. Genç ve yaşlı gönüllüler, buraya destek çıksın. Sokaklara kurulan beslenme odakları güzel fikirdi, bu sefer buraya çöpe atacağı yemekleri getirsin ve israf önlensin.
  4. Belediye, büyük bir ahır kursun ve buranın çalışanları vatandaş olsun. Hatta vatandaş hayvanın dışkısıyla tezek yapsın. Kadınlar gelsin kendi sütünü sağsın ve taze taze içsin.
  5. Daha önce ifade ettim ve yine söylüyorum, belediye her mahalleye konak yaptı ve bu hizmet halk tarafından beğenildi. Benzeri şekilde eğitim konakları inşa etsin ve burada atanamayan öğretmenler görev alsın. Çok az bir parayla eğitim verilsin ki; veliler ve öğretmenler bu işi bu şekilde ciddiye alsınlar.
DEVAMI GELECEK....
ALİ ARASLI
Editör: TE Bilişim