Son dönemlerde kentte bazı apartman sakinlerinden internet servis sağlayıcılarıyla ilgili şikayetler gelmeye başladı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan kentteki bir okul idarecisi, ülke genelindeki büyük GSM operatörünün fiber optik kablo hattıyla apartmandaki internet erişimini yükselteceği ve uygun bir fiyata hizmet sunacağına dair taahhüt verdiğini ve 14 gün içinde caymaları durumunda her hangi bir ücret almayacağını beyan etmelerine rağmen, 2 günlük kullanım için 50 TL gibi bir faturayla karşılaştığını ifade etti.

Yalım'ın meclis üyesi adayı Kudret Yörük: Şovu bırakın, emekliye 1000 lira sözünüzü tutun Yalım'ın meclis üyesi adayı Kudret Yörük: Şovu bırakın, emekliye 1000 lira sözünüzü tutun

Konuyu Tüketici Hakem Heyetine taşıyacağını belirten ve kamu görevlisi olduğu için adını saklı tutan okurumuz, “Apartmanı yüksek hızlı internetle buluşturacağız diye bize ulaştılar. 14 gün içinde umduğumuz olmazsa, cayma hakkımızın var olduğunu ifade ettiler. Kurumsal bir şirket olduğu için bizler de buna itimat ettik ve sözleşme yaptık. Önceleri Türk Telekom üzerinden hizmet alıyorduk ve memnunduk. Fakat bu yeni şirkete geçtiğimizde bir dizi sıkıntı ile karşı karşıya kaldık. 14 gün içinde cayma hakkımız olduğu ifade edildi ve 2 gün sonra cayma hakkımızı kullanalım dedik. Bize hiçbir ücret ödemeden cayabileceğimizi bildirmişlerdi ve caydıktan sonra 2 günlük kullanım için 50 TL gibi bir borç geldi. Bizim gibi başka apartman sakinleri de buna kansınlar istemiyorum. Konuyu tüketici hakları hakem heyetine taşıyacağız. Buradaki ilgililerden de şikayetçi olacağız. Bizim maksadımız işletmeleri karalamak değil, bu tip durumlara karşı vatandaşı uyarmaktır. Bizim düştüğümüz duruma başkalarının düşmesini istemiyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim