Ceplere park edilen araçlar esnafa da zabıtaya da İllallah dedirtti

Uşak’ta trafiğin yoğun olduğu caddelerde ceplere bırakılan araçlara zabıta ekipleri göz açtırmıyor. Yük indirmek için yapılan ve 15 dakikadan fazla durmanın yasak olduğu ceplerde saatlerce bırakılan araçlar zabıta ekipleri tarafından çekiliyor.

Uşak'taki eski Başkan: Borç bu kadar değil, baksınlar yanlış varsa kendimi hapse attırırım Uşak'taki eski Başkan: Borç bu kadar değil, baksınlar yanlış varsa kendimi hapse attırırım

Özellikle Bir Eylül Caddesi gibi dar ve trafiğin tek yönlü aktığı cadde ve sokaklardaki ceplere bırakılan araçlar, Uşak Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından çekici ile çekiliyor.

 Kent merkezinde trafik düzeninin sağlanması için çalışan ekipler, trafiğin yoğun olduğu caddelerde hatalı park edenlere cezai işlem uygulayarak araçlarını çektirdi. Özellikle şehir merkezinde bulunan işlek caddelerde bulunan, yük indirmek ve bindirmek amacıyla en fazla araçların 15 dakika park edilmesine izin verilen ceplere gün boyu bırakılan araç sürücülerine ceza uygulayan ekipler, çekici yardımıyla araçları kaldırarak trafiğin normal akışına dönmesi için çalışıyor.

ZABITA DA VATANDAŞ DA ŞİKÂYETÇİ

Uşak Belediyesi Ulaşım Müdürlüğünden alınan bilgilere göre; günde 10-15 arası araç ceplere park edildiği için çekiliyor. Yetkililer, özellikle cep çevresinde bulunan esnaf ve mal sahiplerinin şikâyeti üzerine araçları çekmek zorunda kaldıklarını açıkladı. Ulaşım Müdürlüğü yetkilileri, “ Araçlarını cadde ve yol kenarlarına hatalı bir şekilde park ederek trafik akışını engelleyen araçlar, çekici tarafından bulundukları yerden kaldırılarak otoparka çekiyoruz. Çekmeden önce de Dörtyol da bulunan Trafik bürosundan araç sahibine ulaşmayı ve uyarmaya çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.

Yanlış park eden araç sürücülerine tepki gösteren esnaflar, "Birçok araç sürücüsü bizi hiçe sayarak araçlarını ceplere park ediyor. İşyerimiz görünmüyor. Müşteri kaybına uğruyoruz.  Otoparklar boş dururken araç sürücülerinin vurdumduymazlığı cezasız kalmamasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Editör: TE Bilişim