2012'de inşa edilen ve yapıldığı günden sonra Uşak Havalimanı'nda uçuşların büyük oranda aksama sebepleri arasında gösterilen Zafer Havalimanı, yolcu taşıma noktasında isteneni veremedi ve yapılan son açıklamada havalimanının sinerji ve iş geliştirme fuarına ev sahibi olacağı ifade edildi.

Özkan Yalım, açıklama yapma gereği duydu! Özkan Yalım, açıklama yapma gereği duydu!

Büyük umutlarla inşa edilen, yap-işlet-devret modeliyle faaliyete geçen ve yolcu garantisinin yüzde 90'nın üzerindeki oranın devlet tarafından karışlandığı Zafer Havalimanı, Uşak, Kütahya ve Afyonkarahisar halkı tarafından beklenen ilgiyi görmedi. 

Sık sık eleştiri konusu olan Zafer Havalimanı'nın 29-30 Mart tarihlerinde düzenlenecek olan Sinerji ve İş Geliştirme Fuarına ev sahipliği yapacağı ifade edildi.

Manisa, Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak'ın nüfusunun 3 milyonu aştığının da kaydedildiği açıklamada, ICA İçtaş Altyapı Genel Müdürü Serhat Soğukpınar'ın demecine de yer verildi. Soğukpınar, Bölgenin sanayi, ekonomi ve tarımında çok önemli bir paya sahip olan bu dört kentimize yönelik Sinerji ve İş Geliştirme Fuarı’na Zafer Havalimanı’nda ev sahipliği yapacak olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. Soğukpınar sözlerine şöyle devam etti “Ege bölgesi için son derece stratejik bir konumda yer alan Zafer Havalimanı planlama aşamasından itibaren ülkemizin ve bölgedeki kentlerin gelişimine destek vermeyi amaçlıyor. Zafer Havalimanı, sahip olduğu modern altyapı olanakları ve ulaşım avantajı ile etkinliğe sadece bölgeden ve yurt içinden değil yurt dışından katılımlar için de kolaylık sağlayacak. Halkımız tarafından nesiller boyu kullanılacak, kalıcı ve stratejik bir eser olan Zafer havalimanı kuruluş amacı doğrultusunda bölgenin ve ülkemizin gelişimine çok yönlü katkılar yapmaya devam edecek."

Editör: TE Bilişim