ZAMLAR GERİ ALINMIYOR AKILLI KARTLAR İPTAL EDİLMİYOR

Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Erol Korkmaz açıkladı: Toplu taşıma zamları geri alınmıyor.- Üniversiteye araçlar zamansız tur yapıyor.- Uşak’ta toplu taşıma yapan 190 otobüsten 49 adedi engelli uyumludur. – Akıllı kart şirketi ile 10 yıllık sözleşme imzalandı. İptal edilmesi söz konusu değil.

Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Erol Korkmaz,  Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Mahmut Uludağ’a gönderdiği yazısında, toplu taşıma ile ilgili taleplerine cevap verdi. Korkmaz’ın cevabını yeterli bulmadığını belirten ÖDP Uşak İl başkanı Mahmut Uludağ, zamlar geri alınıncaya ve akıllı kart sistemi iptal edilnceye kadar daha büyük eylem kararı aldıklarını söyledi.

Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Erol Korkmaz’ın, “Toplu taşımadaki sorunlarla ilgili yazılı taleplere cevabı şu şekilde oldu:

MALİYETLER YÜKSELDİ ZAMLAR GERİ ALINAMAZ”

Yasalar gereği, polis, jandarma, zabıta, şehit yakını, eşi ve çocukları, sarı basın kartı sahipleri, engelli vatandaşlar ve refakatçileri ile 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın ücretsiz olarak taşınmakta, buna ek olarak akaryakıt fiyatlarındaki artışlar nedeniyle söz konusu fiyat artışına gidilmiştir.

Ayrıca Yeni Devlet Hastanesine tek araçla ulaşımı sağlamak için mevcut hatlara ilave olarak; Mehmet Akif Ersoy, Esentepe, Hattı, Yeni devlet Hastanesi, Dikilitaş, Şekerevleri Hattı ve Gediz Yolu Kıbrıs Caddesi hatlarındaki güzergahların uzatılması işletmecilere ilave bir maliyet getirmiştir. İlave olarak üniversite ve Yeni devlet Hastanesi’ne ilimizin güney tarafından da hat verilerek düzenleme çalışmaları devam etmektedir.

Uşak Üniversitesi Bir Eylül Kampüsüne 12 ve 23 numaralı otobüsler gitmekte olup herhangi bir sınav veya yoğunluğun olduğu durumlarda, S.S. Şehir İçi Özel halk Otobüsleri Kooperatifi ile gerekli yazışmalar yapılarak süre gözetmeksizin tura çıkılmaktadır.

AKILLI KARTTAN KURTULUŞ YOK

2005 yılında çıkan, “Engelliler Hakkında Kanun” a göre, 8 yıl içerisinde tüm toplu taşıma araçlarının engellilere göre yeniden düzenlenmesi konusu 2013 yılında toplu taşımacılara 2015 yılına kadar süre verilerek ertelenmiştir. Uşak’ta mevcut 190 adet Belediye Denetimli Özel Halk Otobüsü’nden 49 adedi engelli uyumludur.

Uşak Belediye Meclisinin 13/11/201 tarihli ve 212/770 karar numaralı, 06/12/ 2012 tarihli ve 2012/903 karar numaralı ve 08/01/2013 tarihli ve 2013/28 karralarına dayanarak, Uşak Belediyesi Sınırları Mücavir Alanları dahilinde, toplu taşıma ve ödeme sistemlerinde akıllı ulaşım kartlarının kullanılmasına imkan sağlayan ve araç takip sistemi, akıllı durak ile kameralı kontrol sistemlerini de barındıran toplu taşıma elektronik ücret toplama ve araç takip sisteminin kurulması ve 10 yıllığına işletilmesi için ihaleye çıkıldığından kartlı sistemden vazgeçilmesi söz konusu değildir.

25 Eylül tarihinde otobüs zamlarının geri alınması ve kartlı sistemden vazgeçilmesi için eylem yapan bir grup yürüyüş düzenlemiş ve belediye binası önünde oturma eylemi yapmışlardı. Grup adına ÖDP Uşak İl başkanı Mahmut Uludağ, Halkevleri Uşak İl Temsilcisi Sevgi Karadağ Aydın ve KESK Dönem Sözcüsü Burak yavaş, Uşak Belediye Başkan Vekili Hakan Uludağ ile görüşerek:

“Toplu taşıma araçlarına getirilen fiyat artışının geri alınmasını, Üniversiteye giden araç sayısının artırılmasını, toplu taşıma araçlarının engelliler için uygun hale getirilmesini ve kartlı sistemden vazgeçilmesi” taleplerini, Başkan Vekili Hakan Uludağ’a yazılı olarak iletmişlerdi.

“EYLEMLERE DEVAM EDECEĞİZ”

Belediye Başkan Yardımcısı Erol Korkmaz’ın taleplerine kısmen cevap verdiğini ve asıl taleplerin karşılamadığını kaydeden ÖDP Uşak İl başkanı Mahmut Uludağ eylemlerine devam edeceklerini açıkladı.

Eşme'de AK Partililer, Vizontele sahnesini aratmadı Eşme'de AK Partililer, Vizontele sahnesini aratmadı

Uludağ, “Sanırım, Uşak Belediyesi toplanan imzaların ve eylemcilerin sayısını az gördüğü için taleplerimizi kısmen kabul etti. Üniversiteye sefer sayısını artırdıklarını söylüyorlar. Ama bu seferler her zaman değil, sınav döneminde olacak. Belediyenin taleplerimizi kısmen karşılamasını kabul etmiyoruz. Asıl talebimiz, “Zamların geri alınması ve akıllı kart sisteminin kaldırılmasıdır. Bunlar yerine getirilinceye kadar daha büyük eylemler düzenleyeceğiz” şeklinde tepki gösterdi.

 

Editör: TE Bilişim