ZEHİR TACİRLERİNE GEÇİT YOK

Yalım'ın meclis üyesi adayı Kudret Yörük: Şovu bırakın, emekliye 1000 lira sözünüzü tutun Yalım'ın meclis üyesi adayı Kudret Yörük: Şovu bırakın, emekliye 1000 lira sözünüzü tutun

Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlüğü ekipleri 42 bin 500 paket kaçak sigara ve tespit ettikleri 39 ayrı uyuşturucu olayında 4 ay süren takip sonucu çok miktarda uyuşturucu ve uyarıcı madde ele geçirdiler. Bu süre içerisinde kaçakçılık işine karışan çok sayıda şahıs göz altına alınıp, 9 kişi de tutuklandı.

Kaçak sigaralar

Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından uzun süredir takip edilen 63 EK 165 plakalı kamyon yakalandı. Kamyon kasasında 42.500 paket kaçak sigara ele geçirildiği bildirildi. Bakliyat yüklü kamyonun orta kısmına istif edilmiş kaça sigaralar emniyet görevlileri tarafından yakalandı.

Uyuşturucu ile mücadele tam gaz sürüyor

Uyuşturucu mücadelesi ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında Uşak İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“İl Emniyet Müdürlüğümüz Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz görevlilerince yapılan çalışmalar neticesinde; 

Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İlimiz genelinde faaliyet gösteren sokak satıcıları ile mücadele kapsamında İlimiz merkezinde (18), Banaz ilçemizde (3) ve İstanbul ilinde (2) şahıs olmak üzere toplam 23 şahsa yönelik olarak Projeli Çalışma başlatılmıştır.

Projeli çalışmaların başladığı günden bu güne kadar yaklaşık 4 ay süren teknik ve fiziki takipler esnasında; 

Şüphelilerin karıştığı (39) adet uyuşturucu madde ticareti olayı tespit edilerek yapılan yakalama çalışmalarında 802 adet uyuşturucu/uyarıcı extacy hap, 266,95 gram Sentetik Kannabinoid Maddesi, 77,85 gram Esrar Maddesi ve 0,25 gram Eroin maddesi ele geçirilmiş, (80) şahıs hakkında Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Bulundurmak ve Kullanmak suçundan, 12 şahıs hakkında Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapmak suçundan adli işlem yapılmış (9) şahıs tutuklanmıştır.

Yapılan projeli çalışmalarda yeterli delillendirme yapıldığı değerlendirilerek 19.01.2015 günü sabah saatlerinde 120 personel ve 4 Narkotik dedektör köpeğinin katılımı ile Uşak Merkez, Banaz İlçemiz ve İstanbul ilinde belirlenen hedef şahıslara yönelik olarak 21 ayrı noktada yapılan eş zamanlı operasyonlarda;

173 adet satışa hazır vaziyette fişek halinde 176 gram gelen Sentetik Kannabinoid Maddesi, 102 fişek halinde 403 gram gelen Esrar Maddesi, 3 adet uyuşturucu/uyarıcı nitelikli extacy hap, 3 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet 6136 SK kapsamında olan bıçak ve 3 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirilmiştir.

İl Merkezinde 18, Banaz ilçemizde 3 ve İstanbul ilinde 2 şahıs olmak üzere toplam (23)  kişi yakalanmış, şahıslar hakkında “Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapmak” suçundan işlem yapılarak adli makamlara sevk edilmiş, şahıslardan 4’ü serbest, 19 şahıs tutuklanmıştır.

 

Editör: TE Bilişim