ZEKA Yönetim Kurulu Uşak'ta toplandı

Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) 2015 Yılı 11. Yönetim Kurulu toplantısı Dönem Başkanı ve Uşak Valisi Ahmet Okur başkanlığında Uşak'ta yapıldı.

Toplantıya Vali Ahmet Okur'un yanı sıra Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Kuvvet, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser ve diğer yönetim kurulu üyeleri katıldı.

“400 BİN TL MALİ KAYNAK VAR”

Toplantı öncesi gündem ile ilgili açıklama yapan Dönem Başkanı ve Uşak Valisi Ahmet Okur, toplantıda 2015 yılı doğrudan faaliyet destek programının 2. dönemi kapsamında ajansa sunulan proje başvurularının görüşüleceğini söyledi.

Vali Okur, "Ajansımız 2011 yılından bu yana düzenli olarak doğrudan faaliyet kapsamında İllerimiz ve TR33 Bölgesi için katma değeri yüksek, stratejik önemi haiz ve aciliyet taşıyan araştırma, planlama ve fizibilite projelerine destek sağlıyoruz. 1. Dönem kapsamında biri Uşak diğeri Manisa'dan üzere 2 projeyi başarılı bulmuş ve bu projelere yaklaşık 100 Bin TL mali kaynak tahsis edilmesine karar vermiştik. Mevcut durumunda 400 bin TL daha mali kaynağımız bulunmakta olup bu kaynağı yıl sonuna kadar İllerimiz için en çok katma değer oluşturacağını düşündüğümüz projelere tahsis etmeyi öngörüyoruz" dedi.

 

Uşak'taki eski Başkan: Borç bu kadar değil, baksınlar yanlış varsa kendimi hapse attırırım Uşak'taki eski Başkan: Borç bu kadar değil, baksınlar yanlış varsa kendimi hapse attırırım

Vali Okur projelere mali destek sağlamanın yanında sağlanan desteklerin etkin ve belirlenen hedeflere uygun bir şekilde kullanılıp kullanılmadığını 2 ayda bir hazırlanan raporlar vesilesiyle yakından takip ettiklerini belirterek "Mevzuatımızın izin verdiği ölçüde projelerin uygulanmasını kolaylaştırmak adına yararlanıcılarımızdan gelen talepleri olumlu karşılanıyor ve bu hususta her zaman yapıcı olmaya azami gayret gösteriyoruz" şeklinde konuştu.

 

Vali Ahmet Okur'un konuşmasının ardından basına kapalı olarak devam eden toplantıda gündem maddeleri konuşularak karara bağlandı. 

Editör: TE Bilişim