Siyaset

Uşak AK Parti'de belediye başkan aday adayları için temayül yoklaması

2019’da yapılacak olan yerel seçimler öncesinde, AK Parti’den Uşak Belediye Başkan aday adayları için temayül yoklaması, parti binasında, elektronik sistemle gerçekleştiriliyor.

Abone Ol




Bugün saat 10.00’da başlayan ve saat 16.00’a kadar sürecek temayül yoklamasında, aday adayı olan 10 isimden 3’ü için tercih yapılacak. 600 delegenin oy kullanacağı temayül yoklamasında, mevcut Belediye Başkanı Nurullah Cahan da teşkilat mensupları tarafından ayrıca değerlendirilecek. 



Temayül yoklaması, Aksaray Milletvekili İlknur İncesöz ve Manisa Milletvekili Semra Kaplan Kıvırcık’ın himayesinde yapılıyor.  Temayülde görev alan bir diğer Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı ise geçirdiği trafik kazası nedeniyle Uşak’a gelemedi. Temayül yoklamasından önce bir açıklama yapan Milletvekili İlknur İncesöz, “Bugün 600 delegemiz oy kullanacak ve ilk defa işlemler elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Oy kullanılan bölgede aday adaylarımız yer almayacaklar, sadece delegeler ve diğer görevli arkadaşlarımız bulunacak. Saat 16.00’da bitecek olan temayül yoklamasının ardından, sonuçlar AK Parti Genel Merkezi’ndeki ilgili organlara aktarılacak ve kimin ne kadar oy aldığı hiçbir kişiye bildirilmeyecek” dedi. 


Konuyla ilgili kısa bir değerlendirme yapan AK Parti Uşak İl Başkanı Mehmet Çakın, temayül yoklamasının teşkilatın eğilimini ölçmek için yaptıklarını ve bunun demokratik bir seçim için gerekli olduğunu ifade etti. Çakın, “Seçimlere çok az bir süre kaldı ve partimize olan yoğun bir teveccüh var. Gerek aday adayları ve gerekse toplum nezdinde büyük ilgi gören partimiz, adayını belirlerken titiz bir çalışma yapıyor. Teşkilata ve kamuoyuna bakarak bir isim belirlenecek ve ipi kim göğüslerse göğüslesin, bizler teşkilat olarak üzerimize düşeni yapacağız. Allah’ın izni ile adayımız belli olduktan sonra çalışmalarımız hız kazanacak ve seçimlerin galibi yine biz olacağız” diye konuştu. 


Mevcut Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan da gazetecilere yaptığı açıklamada, temayülün demokrasi için gerekli olduğunu belirtti. Cahan, “Tüm aday adayı arkadaşlarımıza çıktıkları bu yolda başarılar diliyorum. Allah hepsinin yar ve yardımcısı olsun” dedi.  Uşak AK Parti’den belediye başkanlığı için aday adayı olan isimler şöyle: Nurullah Cahan (mevcut başkan), Ömer Özden, Murat Kiriş, Erol Korkmaz, Emre Yeşilçiçek, Hüseyin Keskin, Fahrettin Tuğrul, Mehmet Gün, Cafer Çankaya, Emine Yıldırım,, Arif Öztan