Gündem

Mehmet Çakın, katı atık sorunu için net konuştu

Uşak'ta her 2 OSB'nin ürettiği ve günlük 500 bin tonu bulan katı atıklar için çözüm aranıyor. Belediye Başkanı Mehmet Çakın, konuyla ilgili detaylı bir inceleme yapıp, sorunu tek çatı altında çözmekten yana olduğunu söyledi...

Abone Ol




Uşak OSB’nin 18’inci Genel Kurulu’nda, kentteki 2 OSB’nin katı atık sorunu bir kez daha gündeme geldi. Uşak OSB Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ağaoğlu, elyaf ve arıtma atıklarıyla ilgili sorunu her genel kurulda gündeme getirdiklerini belirterek, “Katı atıklar ve elyaf atıklarıyla ilgili sorunumu var. Bunları imha edemedik ve 2 OSB’nin çöpünü alıp elektrik veya buhar enerjisine çevirecek bir sisteme ihtiyaç var. Şu anda çamuru, Manisa’daki bir firmaya aylık 125 bin TL gibi bir bedelle imha ettiriyoruz. Bu konuda kalıcı bir çözüm ortaya koyulmasından yanayız” dedi.
Divan Başkan olan UTSO Meclis Başkanı İsmail Karaman da,  katı atık sorununun her genel kurulda gündeme geldiğini ve bugüne kadar bu konuyla ilgili sonuca varılamadığını belirtti. Önümüzdeki hafta Uşak OSB ve Uşak Deri Karma OSB’nin anlaşmaya varacağını dile getiren Karaman, “Butik OSB’ler çevreye duyarlı olmalıdır” ifadelerini kullandı.



MEHMET ÇAKIN: BU ÇALIŞMANIN TEK ÇATI ALTINDA YAPILMASINDAN YANAYIM
Burada söz alan ve önceki hafta göreve başlayan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, katı atık sorununun tek çatı altında çözülmesinden yana olduğunu dile getirdi. Konuyla ilgili daha önceki yönetimin bazı çalışmalar yaptığını ve bu konuda henüz kapsamlı bir bilgisinin bulunmadığını kaydeden Mehmet Çakın, “OSB’ler ve Uşak’ın atık problemi için önceki dönemde çeşitli çalışmalar yapıldığını görüyoruz. Göreve kısa bir süre önce başladığımız için, henüz bu konuda çok fazla bir bilgiye sahip değiliz. Kaynakların gereksiz yere harcanmasının önüne geçmek ve durumu gözden geçirmek istiyorum. Şayet bir sorunla karşılaşmazsam, sorunun tek çatı altından çözümünden yanayım. Konuyu incelemek istiyorum. İhale süreci var ve bunu hızlı bir şekilde inceleyeceğim. Derdimiz bu işi uzatmak değil, belediye olarak yanınızdayız” ifadelerini kullandı.


UŞAK DERİ KARMA OSB’DE GEÇTİĞİMİZ YIL ÇÖPLÜK TAŞMASI YAŞANMIŞTI
Uşak’taki katı atık sorunu, geçtiğimiz yılın Mayıs ayında Deri Karma OSB’deki çöplük taşmasıyla bir kez daha gündeme gelmişti. Meydana gelen olayda her hangi bir can kaybı yaşanmazken, sorunun çözümü için yeterli çalışmanın yapılmadığı kamuoyunca konuşuldu. Günlük sadece Uşak Deri Karma OSB’nin ortalama 400 ton civarında katı atık ürettiği ve 2 bölgenin toplamda 500 tona yaklaştığı ifade ediliyor. Katı atık sorunu için şimdiye kadar, proje bazında fikirler ortaya atıldı, fakat somut bir yatırım hayata geçirilemedi.