Mahsun J 6'ıncı bölüm fragmanı! Mahsun J 6'ıncı bölüm yayınladı mı? Mahsun J 6'ıncı bölüm fragmanı! Mahsun J 6'ıncı bölüm yayınladı mı?
USAKPORT.COM// Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, kentte ilk defa tiyatro festivali organizasyonu yaptı. 23 ve 26 Mart 2017 tarihleri arasında yapılacak olan tiyatro festivali için kente 7 farklı kentten tiyatro ekipleri geldi. Bugün, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ın önderliğinde başlatılan kortej yürüyüşü ve mehteran eşliğinde başlayan tiyatro festivali kapsamında, çocuklar ve yetişkinler için farklı oyunlar sahnelenecek. Uşak'ta ilk kez yapılan tiyatro festivaline, Bartın'dan Amasra Sanat, Balıkesir Sanat Merkezi, İstanbul'dan Çizgi Kukla Tiyatrosu ve Yenilmez Sanat Tiyatrosu, Denizli Büyükşehir Belediye Tiyatrosu, Kocaeli'nden Sırf Tiyatro ve Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekipleri katıldı.

UŞAK BELEDİYE BAŞKANI CAHAN, ÇOCUKLU AİLELERE ÇAĞRIDA BULUNDU
Uşak Belediyesi'ne bağlı Atatürk Kültür Merkezi'nde 4 gün boyunca sanat dolu anlar yaşanacağını söyleyen Başkan Nurullah Cahan, gündüzleri çocuklara ve akşam saatlerinde de yetişkinlere yönelik oyunların sahneleneceğini ifade etti. Başkan Cahan, "Bahar havasının sardığı Uşak, tüm güzelliği ile ortaya çıkmaya başladı. Vatandaşlarımız, evde geçen ve yoğun bir kışın ardından, farklı aktivitelere başladılar. Biz de Uşak Belediyesi olarak, bahara renk katmak için tiyatro festivali organizasyonu yaptık. Kentte ilk defa düzenlediğimiz bu festivalimizi, geleneksel hale getireceğiz. Buradan çocuklu anne ve babalara seslenmek istiyorum. Çocuklarınızı mutlaka ama mutlaka tiyatroya götürün. Çünkü çocuk yaşta, edinilen sanatsal ve kültürel edinimler, ilerleyen yaşlarda çok büyük yararlar sağlıyor" dedi.

CAHAN: OYUNLARIN HEPSİ ÜCRETSİZ OLARAK SAHNELENECEK
Uşak'a 100'ün üzerinden tiyatrocunun geldiğini ifade eden Başkan Cahan, oyunların ücretsiz olarak sahneleneceğini belirterek, "Oyunlardan hiçbir ücret alınmayacak. Vatandaştan tek ricamız, oyunları mümkün mertebe izlemeleri. Çünkü, bu festivaldeki oyuncularımızın büyük bölümünün yaşı genç ve hepsi çok istekliler. Uşak halkına, en güzel oyunları sergileyeceklerinden şüphemiz yok" diye konuştu. Başkan Nurullah Cahan'a; Belediye Başkan Yardımcıları Hakan Uludağ ve Erol Korkmaz, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yusuf Görgülü ve tiyatrocular eşlik etti. Öte yandan, Uşak Belediye binası önünde başlayan kortej, 15 Temmuz Şehitleri Meydanı'nda sona erdi. Kortej sonunda, toplu fotoğraf çekimi yapıldı ve Atatürk Kültür Merkezi'nde ilk oyun sahnelendi.
 
 
 
Editör: TE Bilişim