Gece yatarken neden horluyoruz? Gece yatarken neden horluyoruz?
USAKPORT.COM// 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle, Uşak Göz Merkezi’nde pasta kesim töreni yapıldı. Uşak Merkezi çalışanları tarafından hazırlatılan pastanın üzerinde, göz hekimlerinin kullandığı harf ve rakamlar, gözlük ve gözü temsil eden şekiller yer aldı. Pastayı, Uşak Merkezi Başhekimi Opr. Dr. Erol Uysal, Opr. Dr. İhsan Mercan, Opr. Dr. Behiye Kıldancı ve Opr. Dr. Yusuf Işıkçelik kesti. 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle, kurum içinde bazı ikramlar, çalışanlara ve hastalara servis edildi.



Günün anlam ve önemiyle ilgili kısa bir konuşma yapan Başhekim Opr. Dr. Erol Uysal, hekimliğin insanlığa hizmet için önemli bir meslek olduğunu söyledi. Hekimlerin, hiçbir din,dil, ırk veya renk ayrımı gözetmeksiniz bütün insanlığa hizmet için eğitim aldığını ifade eden Erol Uysal, “14 Mart, biz hekimleri hatırlamak için bir vesile oldu ve arkadaşlarımız bize güzel bir sürpriz hazırladı. Tüm personelimize teşekkür ediyorum. 14 Mart sadece hekimlerin değil, sağlık alanında hizmet veren herkesin günüdür. Çünkü doktorundan hasta bakıcısına kadar herkes, bilgi birikimiyle insanlığa hizmeti kendisine misyon edinmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm sağlık camiasının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyorum” dedi. 



14 MART, EMPERYALİZME KARŞI OLUŞUMUZUN SEMBOLÜDÜR
Öte yandan 14 Mart’ın neden tıp bayramı olarak kutlandığını açıklayan Erol Uysal, “İlk Tıp Fakültesi 1827 yılında kurulduktan sonra 14 Mart Tıp Bayramı olarak kabul edilmiştir. 1919 yılında İstanbul İngiliz işgali altındayken İstanbul Tıp Fakültesi öğrencilerinden Hikmet Boran ve 190 kişiden oluşan Tıp Fakültesi öğrencileri 14 Mart dolayısıyla toplanıyorlar. Büyük bir yürüyüşle İstanbul Tıp Fakültesindeki İngiliz bayrağını indirerek yerine Türk bayrağını asıyorlar. Bu sebepten dolayı 14 Mart Tıp Bayramı kutlanmaya başlanmıştır. Bunun için 14 Mart Tıp Bayramının bizim için ayrı bir yeri ve önemi vardır. 14 Mart, sadece bir meslek grubunun hatırlandığı gün değildir, aynı zamanda sömürgeci anlayışla, Türkiye’yi ve diğer Müslüman ülkeleri dizayn etmeye çalışan emperyalizme karşı da, bir direniş günüdür” dedi. 



Editör: TE Bilişim