459 Gönüllü Kan Bağışçısı Madalya Ve Beratla Ödüllendirildi

 

Uşak’ta  gönüllü kan bağışında bulunan 459 kişi madalya ve plaket ile ödüllendirildi. Madalya töreninde konuşan Kızılay Uşak Kan Merkezi Müdürü Dr. Umut Bilgin Koçak,  gönüllü kan bağışçılarına teşekkür ederek, birçok ülke tarihinden daha eski olan Türk Kızılayı'nın, 141 yıldır çok önemli bir görevi yerine getirdiğini açıkladı.


Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen madalya ve berat törenine; İl Sağlık Müdürü Dr. Alper Cem Ünal, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hasan Kaya, Kızılay Uşak Şubesi Başkanı Kemal Akıncı, Uşak Havaalanı Müdürü Uğur Yalvaç, Uşak Tren Garı Müdürü Himmet Akçay ve kan bağışında bulunan vatandaşlar katıldı.

 35 ve üstünde kan bağışında bulunan 3 kişinin altın madalya, 25 ve üstünde kan bağışında bulunan 28 kişinin gümüş madalya, 10 ve üzerinde kan bağışında bulunan 459 kişinin bronz madalya ile ödüllendirildiği ödül töreninde konuşan Kızılay Derneği Uşak  Şubesi Kan Merkezi Müdürü Doktor Umut Bilgin Koçak, Türkiye'nin kan ihtiyacının yılda yaklaşık 2 milyon ünite olduğunu ve bu miktarın da çok büyük oranda gönüllü kan bağışçılarından elde edildiğini ifade ederek, gönüllü kan bağışçılarının ismini dahi bilmedikleri birçok insana hayat verdiklerini ve çok ulvi bir görev yerine getirdiklerini söyledi. 
Uşak’ta ilk düzenledikleri madalya töreninin hatırladığını ve duygulandığını kaydeden Koçak, “O zaman 25 kişiye madalya verebiliyorduk. Şimdi bin 200 kişi içinde 459 kişiye madalya veriyoruz. Siz, gönüllü kan bağışçıları hayat kurtarmak için kan verdikçe, bizler de hayatların kurtulmasında bir vasıta olduğumuz ve bu iyilikten bir parça pay aldığımız için kıvanç duymaktayız. Uşaklı gönüllü kan bağışçıları içinde çok sayıda kan bağışında bulunan, kadın bağışçı hepsi bizi gururlandıracak sayıda var.

Bu konuda, bizden desteğini esirgemeyen Sayın Valimize, Sağlık ve Halk sağlığı müdürlerimize, Kızılay Derneği Uşak Şube Başkanı Sayın Kemal Akıncı’ya, tüm çalışanlarımıza ve asıl teşekkürü de siz değerli kan bağışçısı Gönüllerine ediyorum” dedi.

“KAN GEREKİNCE BAĞIŞÇI OLMAYA KARAR VERDİM”

Altın madalya alan Ramazan Utkan da, “Eşim ve çocuklarım da Hepatit hastalığı çıktığında İzmir de kan gerekince, kan bağışında bulunmaya karar verdim. O günden beri kan veriyorum. Bugüne kadar 38 kez kan verdim. Sağlığım yerinde oldukça kan vermeye devam edeceğim” şeklinde konuştu.

Altın madalya alan bir diğer gönüllü Mehmet Zekai Keyvanoğlu ise, “Uşak Kızılay Kan Merkezi Türkiye ortalamasının üzerinde bir trend yakalayarak, her yıl kendi rekorlarını kırmaktadır. Halkımızı da bilinçlendirerek kan bağışını artırmış özellikle kadın bağışçı sayısında Türkiye ortalamasını iki kat aşmıştır. Kan, sağlıklı bir bedenin zekâtıdır. “Kan aranıyor” anonsları duymuyor ve kan simsarlarının insafına kalmıyorsak, aradığımızda güvenli ve sağlıklı bir şekilde kan ihtiyacımızı gideriyorsak bu bizim için bulunmaz bir nimettir.  Bunun Tüm Uşak Kızılay çalışanlarına candan teşekkür ediyorum” dedi.

Bebek Bakıcısı Hizmetleri Bebek Bakıcısı Hizmetleri

Daha sonra protokol üyeleri kan bağışçılarına ödüllerini takdim etti. Program gönüllü kan bağışçıları adına verilen kokteylle son buldu.

Editör: TE Bilişim