Uşak'taki kanser hastaları PET çekimi için başka şehirlere gitmeye gerek duymayacak Uşak'taki kanser hastaları PET çekimi için başka şehirlere gitmeye gerek duymayacak
USAKPORT.COM// Uşak Göz Merkezi Başhekimi Opr. Dr. Erol Uysal, Afrika’da maddi ve manevi desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlar için gönüllü hekimlik yapıyor. Son olarak Nijerya’ya giden Uşak Göz Merkezi Başhekimi Opr. Dr. Erol Uysal, İnsani Yardım Vakfı (İHH) aracılığıyla Nijerya’ya katarakt ameliyatları ve göz taraması yapmaya gitti. Hospital National Lamorde Centre Ophtalmologique’deki katarakt ameliyatlarına giren Erol Uysal, burada hastalara gerekli müdahaleleri yaptı.



Ayrıca göz taramaları yaparak, bölgedeki yardıma ihtiyaç duyan vatandaşlara katkı sağladı. Söz konusu faaliyetleri gönüllülük esasına göre yaptıklarını ifade eden Erol Uysal, “Kara kıta Afrika da karanlıkta kalanlara ışık olabilmek için yine yola çıktık. Daha önce bu tip faaliyetlerimiz olmuştu. Bu sefer de Nijerya’da yaşayan ve desteğe ihtiyaç duyanlara, elimizden gelen yardımı sağlayacağız. Bu yardım hareketinin paydaşı olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum. Sağlıklı yaşamak, dünyanın neresinde olursa olsun, herkesin hakkı. Hiçbir renk, ırk,dil ve inanç ayrımı bu haktan kimseyi mahrum bırakmamalı. İlerleyen günlerde yine bu etkinliklerimiz sürecek ve insanlığa fayda için tekrar yollara düşeceğiz” dedi.


Editör: TE Bilişim