Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Yenilendi

Uşak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Yalçın Atlı, 1. Etap TOKİ de bulunan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin baştan aşağı yenilenerek, dünya standartlarında modern bir yapıya kavuştuğunu açıkladı.

Uşak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Yalçın Atlı çalışmalarını yerinde incelemek için gittiği Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin (ADSM) çalışmaları ve yapılan yenilikler hakkında, Yönetici Dr. Tuğrul Eroğlu, Müdür Ersen Dost ve personellerle bilgi alış verişinde bulundu.

Dr. Yalçın Atlı yaptığı açıklamada, “ Merkezimizde 2 yıllık süreçte aktif ünite sayımız ve hekim sayımız % 50 oranında artmıştır. Şu anda 28 aktif hekimle günlük çalışmalar yoğun bir şekilde sürdürülmektedir. Bir yıl önce nöbet hizmeti başlatılarak acil vakalara 24 saat hizmet verilmeye başlanılmıştır. Eskiyen kullanılması sorun oluşturan tıbbi cihazlar başta olmak üzere Binamızın en alt deposundan tavan katına kadar tüm alanları iğneden ipliğe hasta ve personel memnuniyeti gözeterek düzenleme yoluna gidilmiş bu işler yapılırken devletimizin kaynakları da etkin ve verimli kullanılmıştır” dedi.

Protez laboratuvarı çalışma masaları standartlara göre düzenlendiğini kaydeden Atlı, “, çok az yerde bulunan teknolojik olarak 4 adet yüksek standartlarda diş protez tesfiye masası kuruldu ve doğalgaz sistemine bağlanarak tasarruf sağlandı. Günümüz şartlarında diş tedavilerinde sterilizasyona verilmesi gereken önemin farkındayız Merkezi sterilizasyon ünitesi kurulum işlemi kalite standartlarına göre yapılmaktadır. Merkezimize gece plağı cihazı alınarak, bruksizm (Uyku esnasında diş gıcırdatma) hastalarının tedavisi yapılmaktadır. Görüntüleme birimimize fosfor plak cihazı alınarak hasta filmleri dijital ortama aktarılıp ünitelerimize aldığımız dokunmatik ekran ile hekimlerimize ulaştırılmakta ve hastalarımıza bu filmler istendiğinde cd ortamında sunulmaktadır. Tüm polikliniklerde zemine anti bakteriyel kaplama yapılmış ve iklimlendirme koşullarının daha elverişli olması açısından bina girişindeki yüksek camlı yerlere otomatik stor perdeler takılmıştır. Merkezimizin bina iç ve dış boya ve peyzaj çalışmaları başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Tüm diş hekimlerimizin çalışma şartlarını hasta bazlı modernize etmek amacıyla; ışınlı dolgu, endodontikmotor, apeks locater gibi cihazlar alınarak fonksiyonellik sağlanmıştır” şeklinde ADSM’de yapılan yenilikler hakkında bilgi verdi.

“AMELİYAT ORTAMINDA DİŞ TEDAVİSİ”

Atlı, “Merkezimize özellikle önemsediğimiz engelli hastalarımız karşılama görevlisi tarafından karşılanırken ayrıca A ve B blok girişlerinde hastane krokisinin bulunduğu görme engelliler için özel Braille alfabesi ile hazırlanmış pano üzerindeki çağrı butonunu kullanarak da karşılama görevlisine ulaşabilmekte ve arzu ettiği yardımı alabilmektedir.

Ayrıca Sağlık Bakanlığının Evde Bakım Hizmetlerine yönelik yatağa bağımlı hastalara  evlerinde hizmet vermekteyiz. Bunun devamında genel anestezi ve sedasyon altında devlet hastanemiz de ameliyathane ortamında diş tedavileri işlemleri yapılmaktadır.

İlimizde okul taramaları, cezaevi hastalarının diş tedavileri, bazı ihtiyaç duyulan ilçelerimize diş muayene ve tedavileri amaçlı hekimlerimiz görevlendirilmektedir. Dedi.

Bu olağanüstü gayret ve başarılı çalışmalardan dolayı yönetim ve personellere teşekkür ediyorum, hastalarımızın, doğru zamanda, doğru tedaviyle buluştuğu, daha güzel bir gülümseme için referans bir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olma çabamızı sürdürme bilinciyle çalışmalarımıza devam edeceğiz” diyerek sözlerine son verdi.

Uşak'ta bedava yaşlı bakım eğitimi ve sertifikası için tekrar kurs açıldı Uşak'ta bedava yaşlı bakım eğitimi ve sertifikası için tekrar kurs açıldı

 

             

 

Editör: TE Bilişim