Uşak Halk Sağlığı Müdürlüğü, 3 ve 9 Eylül tarihleri arasındaki Halk Sağlığı Haftası nedeniyle, Tiritoğlu Parkı’nda sağlıklı yaşam standı açtı. Uşak İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hasan Kaya ve ekibi burada vatandaşlara bir dizi sağlık testleri uyguladı ve sağlıklı yaşam, beslenme ve sigaranın sağlığa zararları ile ilgili bilgiler verdi.

 AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay da standı ziyaret ederek, sağlık çalışanları ve vatandaşla sohbet etti.Uşak İl Halk Sağlığı Müdürü Hasan Kaya, hafta boyunca etkinliklerin farklı noktalarda süreceğini ifade etti. Hasan Kaya, “İlimizde Halk Sağlığı Müdürlüğümüz tarafından, hem yaşam kalitesini yükseltmek hem de hastalıkları oluşmadan önce önlemek için halk sağlığına yönelik koruyucu sağlık hizmetleri artırılarak sürdürülmektedir. Bu son etkinlikler kapsamında da bir dizi çalışmamız olacak. Sağlığın korunması ve geliştirilmesi için koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında; keneye karşı korunma yolları, sigaranın zararları, egzersizin önemi, yeterli ve dengeli beslenme, düzenli fiziksel aktivite, hareketli yaşam, şişmanlık ve şişmanlığın oluşturduğu riskler, bunlarla ilgili doğru alışkanlıklar kazanılmasının sağlanması hakkında toplum bilincinin oluşturulması amacıyla, hafta boyunca konularla ilgili broşür dağıtımı yapılacaktır” dedi.

Organik Sirke Organik Sirke

MİLLETVEKİLİ MEHMET ALTAY: UŞAK’TA SAĞLIK HİZMETLERİ ARTIYOR

Burada gazetecilere kısa bir açıklama yapan AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay da, sağlıklı yaşamla ilgili önerilere bireysel olarak uyduğunu söyledi. Mehmet Altay, “Ben de sağlıklı yaşamla ilgili tavsiyeleri bakanlığımıza bağlı kurumların yaptığı açıklamalarla takip ediyorum. Yapılan önerilerin insan sağlığı için önemli olduğunu düşünüyorum. Bu noktada vatandaşımızın da söz konusu tavsiyeleri dikkate almalarını öneririm. Bunun yanı sıra ilimizde sağlıkla ilgili yatırımlarımız devam ediyor. Vatandaşımıza daha iyi hizmet vermek için yeni sağlık ocakları, hastaneler yapıyoruz. Son olarak ilimizde tıp fakültesinin açılması için önemli hamleler yapıldı ve umarım yakın bir zamanda hizmet verecektir. İlçelerimizde de sağlıkla ilgili önemli hamleler yapıldı. Sağlıkla ilgili hizmetlerimiz bunlarla sınırlı kalmayacak. İhtiyaçlar ve beklentiler doğrultusunda elimizden gelenin en iyi hizmeti halkımıza sunmaya özen göstereceğiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim