Düz Bir Karın İçin Karın Germe Ameliyatı Düz Bir Karın İçin Karın Germe Ameliyatı
USAKPORT.COM // Uşak Göz Merkezi Başhekimi Opr. Dr. Erol Uysal, gözlerde bahar döneminde oluşan alerjiye dikkat çekti ve vatandaşı bu konuda uyardı. Polen ve tozların gözlerde oluşturduğu kaşıntı ve sulanmanın kendiliğinden geçeceği düşüncesinin doğru olmadığını belirten Erol Uysal, kızarıklık, kaşıntı ve sulanmanın bazı rahatsızlıkların belirtisi olabileceğini dile getirdi.

Bu tip rahatsızlıkları olanların tozlu ortamlardan uzak kalmasını isteyen Erol Uysal, “Alerjik konjonktiviteler kendilerini yanma, batma ve kaşıntı şeklinde ortaya çıkarıyor. Alerjinin en rahatsız edici yanı göz kaşınmaları olduğundan, hastalar gözlerini kaşımaya ve ovuşturmaya doyamaz. Bu kaşımalar bazı kimselerde gözün önündeki saydam tabaka olan korneanın yapısında bozulmalara sebep olur ki bunların en ciddisi ise görme kaybına yol açan keratokonustur. Alerjik göz nezleleri genellikle atopik diye adlandırılan bünyelilerde çocukluk yaşlarıyla ortaya çıkıp yıllarca aynı mevsimlerde kendini hatırlatır” diye konuştu.

Güneşin faydası olduğu kadar zararının da olduğunu belirten Uysal, “Güneş alerjiyi ciddi şekilde arttırıyor. Yani güneşin içerisindeki ultraviyole, yanmayı, batmayı, kızarıklığı arttırıyor. Bunu için güneşin yoğun olduğu saatlerde dışarı çıkılmaması, illaki çıkmak gerekiyorsa da korunmanın yollarını bulmak gerekiyor. Güneş gözlüğü kullanmak alerjik konjonktivitelerden ciddi bir şekilde korumaktadır. Polenlerden ve güneşe maruz kalmaktan korunduğumuz zaman, alerjinin de ciddi şekilde azaldığı görülmektedir” dedi. Uysal, gözlerde oluşan hasar durumunda mutlaka göz hekimine başvurulması gerektiğinin altını çizdi.
 
Editör: TE Bilişim