Uşak'ta grip salgın! Günde 100 hasta bakan aile hekimleri var Uşak'ta grip salgın! Günde 100 hasta bakan aile hekimleri var

Türkiye genelinde tırmanan covid-19 rakamları, Uşak’ta da benzer bir tablo izliyor. 
Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bugün itibariyle yaklaşık olarak 200 hastanın pandemi servisinde tedavi altına alındığı öğrenilirken, İl Sağlık Müdürlüğü’nün ilerleyen günlerde artış göstermesi muhtemel vakalara karşı, Özel Öztan Hastanesi’nden talepte bulunduğu bildirildi. 
Edinilen bilgiye göre Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki, pandemi kapsamında ayrılan yataklar, büyük oranda dolmaya başladı. 
Bugün itibariyle yaklaşık olarak 200 hastanın tedavisinin hastane ortamında yapıldığı ve durumu iyi olanların ise evlerine gönderildiği ifade edildi. 
UŞAK’TAKİ TEK ÖZEL HASTANEDEN DESTEK TALEBİ
Öte yandan Uşak İl Sağlık Müdürlüğü, covid-19’la mücadele için daha önce Medical Park Hastanesi olarak hizmet veren ve bir dönem pandemi kapsamına alınan ve şu anda işletmesi Özel Öztan Hastanesi’nde olan binanın da covid-19’la mücadele için kullanımını talep etti. Edinilen bilgiye göre, İl Sağlık Müdürlüğü binanın bir kısmının pandemi servisine dönüştürülmesi teklifinde bulundu. Konuyla ilgili Özel Öztan Hastanesi’nin henüz bir çalışma yapmadığı ve durumun ilerleyen günlerde netleşeceği bilgisine ulaşıldı. 

Editör: TE Bilişim