EMZİRME HAFTASINA DESTEK OLAN KURUMLARA PLAKET VERİLDİ

Uşak’ta “Emzirme Haftası’na destek olan kurum ve sağlık çalışanları için plaket töreni düzenlendi. Uşak İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hasan Kaya, “Emzirme Haftası’nın, Altın Bebek Dostu İl” Uşak’a yaraşır bir “Emzirme Haftası” yaşadıklarını söyledi.

Uşak Halk Sağlığı Müdürlüğü koordinatörlüğünde hazırlanan ''01-07 Ekim Emzirme Haftası' etkinlikleri değerlendirme toplantısı;  Atatürk Kültür Merkezi'nde Merkez Toplum Sağlığı Merkezi, Banaz Toplum Sağlığı Merkezi, Eşme Toplum Sağlığı Merkezi, Karahallı Toplum Sağlığı Merkezi, Sivaslı Toplum Sağlığı Merkezi, Ulubey Toplum Sağlığı Merkezi, Uşak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekterliği, Özel Medicalpark Uşak Hastanesi ve Özel Öztan Sağlık Hastanesi katılımcılarıyla gerçekleştirildi. Toplantıda, “Emzirme Haftası”nda katkısı bulunan kuurm v kişilere teşekkür plaketi verildi.

“ALTIN BEBEK DOSTU İL”

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Uşak İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hasan Kaya, “Bakanlığımız tarafından ülkemizde çocuk sağlığının korunması, hastalıklarının azaltılması, bebek ve çocuk ölümlerinin önlenmesi  için diğer çocuk sağlığı programlarına entegre olarak 1991 yılından itibaren  ''Anne Sütünün Teşviki Ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı'' yürütülmektedir” dedi.

            Anne sütünün eşsiz bir besin olduğu ve bebek beslenmesindeki yerinin doldurulamayacağı gerçeğini vurgulamak ve emzirme konusunda farkındalık oluşturmak için ülkemizde her yıl 01-07 Ekim tarihleri arası ''Emzirme Haftası'' olarak kutlandığını” söyleyen Kaya, ““Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” kapsamında, ilimiz 2005 yılında  Bebek Dostu İl ve 2008 yılında da Altın Bebek Dostu İl” unvanını almıştır. Halen “Altın Bebek Dostu İl"  ünvanını  taşıyan ilimizde; "Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” kapsamında  öncelikle, 2013 yılında Aile hekimleri ve Aile Sağlığı elemanlarının 18 saatlik eğitimi tamamlanmış ve "Bebek Dostu Aile Hekimliği Birimi" değerlendirmeleri yapılmıştır” bilgisini verdi.

EMZİRME HAFATSI NEDENİYLE EĞİTİM VERİLDİ”

Müdürlük olarak, çalışnalara eğitim vererek, “Emzirme Hafatsı” hazırlıklarına başladıklarını kaydeden Kaya, “28-31 Ocak 2014 tarihleri arasında Uşak Halk Sağlığı Müdürlüğü personeli tarafından; Atatürk Kültür Merkezi Eğitim salonunda, Merkez ve İlçe Toplum Sağlığı Merkezleri , Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, Özel Öztan Sağlık Hastanesi ve Özel Medical Park Uşak Hastanesi personellerinden oluşan 30 katılımcıya, toplamda 18 saatlik teorik ve uygulamalı eğitim yapılmıştır.

Ayrıca Bakanlığımızca yeni başlatılan "Bebek Dostu Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi" Programı çalışmaları kapsamında 22-23-24 Eylül 2014 ve 29-30 Eylül 01 Ekim 2014 tarihleri arasında iki grup halinde yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde görev yapan 36 personelin eğitimleri tamamlanmış ve değerlendirme hazırlık çalışmaları devam etmektedir” şeklinde konuştu.

“PLAKET VERİLDİ”

Kulaklarınıza bir şey sokmayın, temizlemeye çalışmayın! Kulaklarınıza bir şey sokmayın, temizlemeye çalışmayın!

Kaya, plaket töreni hakkında şunları söyledi:  

''01-07 Ekim Emzirme Haftası''etkinliklerinde görev alan tüm personeller adına Banaz Toplum Sağlığı Merkezi, Eşme Toplum Sağlığı Merkezi, Karahallı Toplum Sağlığı Merkezi, Sivaslı Toplum Sağlığı Merkezi, Ulubey Toplum Sağlığı Merkezi, Uşak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekterliği, Özel Medicalpark Uşak Hastanesine plaketleri takdim edilmiştir.

''01-07 Ekim Emzirme Haftası''etkinliklerinde; Çocuklarda Ev Kazaları Ve Korunma Yolları konusunda katkı sağlayan Uşak Devlet Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Şenay Güven Gaysal, Anne Sütünün Faydaları konusunda katkı sağlayan Uşak Devlet Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Selma Eryılmaz, Gestasyonel Diyabet konusunda katkı sağlayan Eşme Devlet Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Taner Babur, Meme Kanseri ve Kendi Kendine Meme Muayenesi konusunda katkı sağlayan Sivaslı Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Nurullah Damburacı'ya  teşekkür belgesi takdim edilmiştir.

''01-07 Ekim Emzirme Haftası''etkinliklerinde tiyatro gösterisi ile katkı sağlayan Karahallı Aile Sağlığı Merkezi'nde görev yapan Ahmet Benli, Davut Köse ve Hasan Hüseyin Tekin'e teşekkür belgesi takdim edilmiştir.

 Ayrıca Ulubey Toplum Sağlığı Merkezi ''01-07 Ekim Emzirme Haftası'' etkinliklerinde müzik dinletisi ile katkı sağlayan Ulubey Cumhuriyet ilkokulu Müdür Yardımcısı Mustafa Şentürk'e Ulubey Toplum Sağlığı Merkezi aracılığıyla teşekkür belgesi takdim edilmiştir.

''01-07 Ekim Emzirme Haftası' 'etkinlikleri ve ''01-07 Ekim Emzirme Haftası etkinlikleri değerlendirme toplantısı" kapsamında, hazırlık ve sunum aşamasında görev alan maddi ve manevi desteğini esirgemeyen tüm personelimize gayretli ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederim.”

                                                                                                   

 

 

Editör: TE Bilişim