Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yeni inşa edilen, kadın, doğum, çocuk ve psikiyatri servislerinin bulunduğu binasında, Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri için teorik ve pratik derslerin verileceği bir eğitim alanı oluşturuldu. Yeni binanın zemin katında, Uşak Egitim ve Araştırma hastanesinde egitim gören 50 öğrenci için derslikler ve hastaya müdahale eğitimlerinin yapılacağı uygulama alanları, tıp fakültesi öğrencilerinin kullanımına sunuldu. 

Bebek Bakıcısı Hizmetleri Bebek Bakıcısı Hizmetleri

Yeni oluşturulan derslik ve diğer eğitim alanlarını inceleyen Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başkekimi Doç. Dr. Mücahit Avcıl ve Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Sinan Yürüker, eğitim alanıyla ilgili bilgi verdi. Bu yıl Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Tıp Fakültesine kayıtlı 50 öğrenci bulunduğunu belirten Başhekim Doç. Dr. Avcıl, önümüzdeki yıl bu sayının 200'e çıkacağını belirtti.

Avcıl, "Eğitim ve Araştırma Hastanemizi çok yönlü kullanıyoruz ve bu bağlamda tıp fakültesi öğrencilerimiz için de özel bir alan oluşturduk. Burada hem eğitimler yapılacak, hem de uygulamalar. Fakültemizde, alanında yetkin ve gençlere ışık tutacak idealist öğretim üyelerimiz ve görevlilerimiz bulunuyor. Burada eğitim gören ve görecek olan öğrencilerimiz çok şanslılar. Bu alan sadece üniversitemiz için değil Uşak için de önemli bir kazançtır. Gelecek dönemlerde ilimizde hizmet edecek ve yeni doktorlar yetiştirecek olan meslektaşlarımız, bu sıralarda eğitim görecekler" dedi. 

UŞAK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ'NDE PREMATÜRE ÇOCUK YOĞUN BAKIM BİRİMİ KURULDU

Öte yandan Uşak için bir ilke daha imza attıklarını belirten Doç. Dr. Mücahit Avcıl, pandemi dönemine rağmen hastaneyi geliştirdiklerini ve söz konusu çalışmalardan birinin de prematüre yoğun bakım ünitesi olduğunu belirtti. Avcıl, "İlimizde prematüre yoğun bakım ünitesi kurulması için çalışma başlattık ve covid-19 salgınına rağmen bu birimin kurulmasını sağladık. Şu anda yoğun bakımın yatakları ve diğer ekipmanları kuruldu. Bu alanda faaliyet gösterecek uzmanlarımız ve diğer ekiplerimiz belirlendi. Önümüzdeki haftaya kadar prematüre yoğun bakımı faaliyet geçireceğiz. Çünkü bu alanın olmaması, ilimiz için önemli bir eksiklikti ve prematüre yoğun bakıma ihtiyaç duyulduğunda, hastalarımız çevre illere gidiyordu. Çoğu aile, konaklama ve diğer konularda sorunlar yaşıyordu. Artık böyle bir sorun ilimiz için olmayacak ve prematüre yoğun bakım ihtiyacı ilimizde, uzman ekip ve kaliteli ekipmanla görülecek" diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim