Bebek Losyonu Bebek Losyonu
Cahit Sıtkı Tarancı'nın 35 yaş şiirininde geçen "Ya gözler altındaki mor halkalar?" sözleri, ileri yaştaki vatandaşların ortak kaderi haline geliyor. Uşak Özel Göz Merkezi Başhekimi Opr. Dr. Erol Uysal, gözaltındaki morlukların sadece yaşla alakalı olmadığını ve bunun iç organlarla alakalı önemli hastalıkların habercisi olabileceğini söyledi. Uysal, tanı ve tedavi ile morluklarla mücadele edilebileceğini de vurguladı...

USAKPORT.COM// Uşak Göz Merkezi Başhekimi Opr. Dr. Erol Uysal, göz altındaki morlukların dikkate alınması gerektiğini belirterek, “Göz altında kötü görüntüye neden olan morlukların dikkate alınması gerekiyor. Morluklar sadece göz yapısı ve yaşam şekline bağlı değildir. Çoğu zaman, böbrek ve karaciğerlerdeki önemli hastalıkların habercisidir” dedi. Göz altı morluklarının gözaltı derisindeki pigmentasyon artışına bağlı olarak meydana gelebildiğini dile getiren Uysal, “Aynı zamanda, uykusuzluk, düzensiz yaşam biçimi, alkol, sigara kullanımı gibi nedenlerle göz çevresindeki venöz dolaşımın yavaşlamasına bağlı oluşabilir. Bazı egzamalar da göz altlarında koyu halkalara neden olabilmekte. Demir eksikliği anemisi, bazı karaciğer ve böbrek rahatsızlıkları da gözaltı morlukları oluşumuna sebep olur" diye konuştu.
 
Aşırı kilo kaybı ve yaş ilerlemesinin gözaltı morluklarının temel nedenleri arasında sayılabildiğini dile getiren Uysal, “Morluklar, yorgunluğumuzu veya dinginliğimizi yansıtır. Yaşla, metabolizmayla, çevreyle ve beslenmeyle bünyemizde olan değişikliklerin en çok dışa vurduğu bölgedir. Göz ve göz çevresi kişinin yaşını, sağlığını ve psikolojik durumunu etrafına en belirgin yansıttığı, konuşma esnasında ifadeyi tamamlayan alanlardır. Tedavide öncelikle sistemik bozukluklara bağlı ise bu bozuklukların tedavi edilmesi yarar sağlayacaktır” ifadesini kullandı. Gözaltı morluğunun tedavisiyle ilgili kısa bilgi veren Uysal, şöyle söyledi: “Soğuk uygulama, mezoterapi, PRP , haricen krem uygulamaları ve göz altı dolgu uygulamaları, morlukların tedavisinde kullanılan yöntemlerdir. Morluklardan rahatsızlık duyanların mutlaka yapması gereken şey, en yakın sağlık birimine başvurarak, tanı ve tedavi konusunda rehberlik hizmeti almaktır”.
 
Editör: TE Bilişim